Jobb på distans? Så fixar du riktigt stabilt trådlöst nätverk i hela hemmet

När många jobbar och pluggar hemma passar vi på att uppdatera nätverksguiderna med såväl Wifi 6 som moderna Mesh-lösningar.

I dessa speciella tider stannar många hemma och sköter jobbet eller plugget på distans. Även om det kanske inte är det mest stimulerande arbetssättet finns vissa fördelar av att alltid ha tillgång till hemmets bekvämligheter, såsom att kunna parkera i favoritfåtöljen eller njuta av den friska luften utomhus på terrassen.

Ett trilskande trådlöst nätverk kan dock effektivt ta kål på allt vad arbetsro heter, särskilt om hela familjen samtidigt vill vara med och slåss om bandbredden. Turligt nog finns många kompetenta alternativ för den som behöver se över tekniken i hemmet.

I samarbete med Asus uppdaterar nu SweClockers flera populära guider på temat trådlöst nätverk. Nytt är bland annat inkluderandet av tekniken Wifi 6 samt givetvis Mesh-nätverk, som seglat upp som ett populärt alternativ för att förbättra räckvidden. För den som är i valet och kvalet finns nu dessutom en grundlig genomgång av det senaste utbudet inom trådlösa routrar. Trevlig läsning!

SweClockers guider om trådlöst nätverk

Välj rätt trådlös router

Den som önskar ett kompetent trådlöst nätverk behöver införskaffa rätt teknik. Kenneth "Yoshman" Jonsson botaniserar i router-djungeln och bjuder på en hjälpande hand i valet och kvalet. Rena rama referensverket för alla som går i uppgraderingstankar!

Läs om hur du väljer trådlös router

Optimera ditt trådlösa nätverk

Vad går att själv göra för att förbättra hastigheterna och öka räckvidden för det trådlösa nätverket? Nätverksexperten Kenneth "Yoshman" Jonsson fortsätter ge handfasta tips och förklarar hur det hela hänger ihop, från radiovågornas fysik till faktiska inställningar i routern.

Läs om hur du optimerar ditt nätverk

Så fungerar Asus Aimesh – förvandlar trådlös router till Mesh

Den som inte är sugen på att plocka fram plånboken och införskaffa ett komplett Mesh-system kan enkelt utöka räckvidden i det trådlösa nätverket genom att bara lägga till en extra router. Karl Emil Nikka förklarar tekniken bakom Asus Aimesh, som låter flera routrar från samma tillverkare bilda ett eget Mesh-nätverk.

Se videon om hur Asus Aimesh fungerar

asus-6630-logo-png-transparent.png

I samarbete med Asus

Denna artikel produceras i samarbete med Asus. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.