Verifierade annonser i SweClockers Marknad med IDkollen

Vi fortsätter att förbättra SweClockers Marknad och inför nu möjligheten att verifiera annonser med hjälp av IDkollen.

Marknaden på SweClockers är ett populärt inslag bland oss medlemmar. SweClockers vill nu höja säkerheten ytterligare ett snäpp med hjälp av verifierade annonser, vilket har varit ett återkommande förslag från communityt.

När du verifierar en annons med IDkollen använder du ditt Bank ID för att verifiera din identitet. Rent praktiskt går det till genom att du under annonsskapandet blir ombedd att verifiera annonsen, alltså inte din användare, med IDkollen. I dagsläget är steget inte obligatoriskt och det går därmed att hoppa över.

Verified_från_start (7).png

Exempel på en verifierad annons

Fungerar allt som vi förväntar oss kommer IDkollen bli ett obligatoriskt steg i annonsskapandet. På så vis kommer vi att kunna lätta på kravet på att ha varit medlem i 3 månader men kanske framförallt på kravet att ha skrivit minst tio inlägg.

Vi har många användare som varit medlemmar på SweClockers i många år utan att för den sakens skull ha skrivit tio inlägg och de har länge återkopplat att de också vill kunna nyttja Marknaden. Målet här är alltså att slå två flugor i en smäll; att öka säkerheten för samtliga användare samt att kunna släppa in fler användare i Marknaden.

Utvärdera gärna funktionaliteten och återkoppla om du stöter på problem. Har du en annan idé om hur vi kan öka säkerheten på Marknaden? Diskutera gärna ämnet och ge oss ytterligare feedback i forumet!