Inledning

Sedan ett par år tillbaka är Huawei en av de starkast lysande stjärnorna på telefonhimlen, jämsides Samsung och Apple. Bolaget erbjuder en bred arsenal av Android-telefoner från budget- till premiumsegmentet. För ungefär ett år sedan förändrades dock spelplanen i och med det politiska handelskriget.

Ett resultat av detta var att satsningen på Huaweis egen app-butik, Huawei AppGallery, accelererades även i Europa. AppGallery är väl utvecklat på den asiatiska marknaden där den är förstaval sedan 2011, men sedan 2018 finns den även med på Huaweis telefoner i Europa.

HuaweiP40-9.jpg

I Sverige har bolaget byggt upp en ny organisation vars enda uppgift är att utveckla AppGallery för den lokala marknaden. Målet är att tids nog erbjuda en fullfjädrad butik som innehåller allt svenska användare är vana vid. Flaggskeppet Huawei P40 Pro är en av de första telefonerna där Google Play helt och hållet ersätts av Huawei AppGallery.

Under några veckors tid har fyra fingerfärdiga SweClockers-medlemmar testat Huaweis senaste mobiltelefon, där intryck och testresultat successivt pytsats ut i fyra separata forumtrådar. Medlemmarna @AlbinLoan, @mrqaffe, @aMpari och @Alling har nu avslutat testperioden och det har blivit dags att sammanfatta alla erfarenheter.