Nu börjar medlemmarna testa Huawei P40 Pro – häng med i forumet

Fyra fantaster från forumet testar flaggskeppet Huawei P40 Pro. Här är forumprofilerna som lagt vantarna på telefonen.

Huaweis nya flaggskeppstelefonHuawei P40 Pro innehåller det senaste företaget har att bjuda på i teknikväg. På menyn står bland systemkretsen Kirin 990 med integrerat 5G-modem, OLED-skärm som uppdateras i 90 Hz samt en ny vidvinkelkamera på 50 megapixlar. Det finns med andra ord en hel del att leka med för den som är nyfiken på den senaste telefontekniken.

Tommy "aMpari" Flankert testar att filma i 960 fps med Huawei P40 Pro.

För ett tag sedan fick alla medlemmar på SweClockers möjlighet att ansöka om att testa den nya telefonen och nu står fyra välkända profiler startklara i forumet. Under de närmaste veckorna kommer testpiloterna löpande rapportera om sina upplevelser och diskutera med andra medlemmar i forumet.

Redan nu har Alling, Mrqaffe, AlbinLoan och Ampari skrivit om sina första intryck av själva hårdvaran. Mot slutet av veckan följs detta av ett grundligt test av mjukvaran, inklusive Huaweis egen appbutik App Gallery och hur det är att leva utan Google Play. Därefter får testpiloterna möjlighet att skriva om personliga användningsområden och slutligen sammanfatta alla erfarenheter av Huawei P40 Pro.

Givetvis är det fritt fram för alla att diskutera med testpiloterna i forumet. Vad vill du veta? Passa på att ställa en fråga!

SweClockers testpiloter

Simon "Alling" Alling

alling.jpg

Datorentusiast, civilingenjör och SweClockers-h4x0r. Simon är 26 år och bor i Göteborg, där han nyligen slutförde sin examen i datateknik. Hans datorintresse väcktes redan i barndomen och har på senare år gått från spel och maxad prestanda till att centreras kring mjukare värden, såsom ljud, bild och eleganta små chassin.

Simon tycker att hög uppdateringsfrekvens är det bästa som hänt pekskärmar och är framförallt intresserad av hur Huawei P40 Pro upplevs i verkligheten, där inte minst den nya kameran är någonting som fångat hans intresse.

Alling testar Huawei P40 Pro

Albin "AlbinLoan" Loán

Albin1.jpg

Musikproducent, sångare och låtskrivare. Albin är 35 år och bor i Malmö, där han skapar egen musik och även driver projekt tillsammans med andra artister och musikbolag. För detta hanterar han inte mindre än 20 e-postadresser, 6 Instagram-konton och 4 hemsidor.

Som en riktig mobilfantast har han ägt och provat telefoner från de flesta tillverkare. Till vardags använder han Huawei Mate 10 Pro, men har nu ögonen på att uppgradera till Huawei P40 Pro. Albin är framförallt intresserad av att använda telefonen i arbetet och vad Huawei erbjuder för alternativ till de vanliga Google-apparna.

AlbinLoan testar Huawei P40 Pro

Alf "mrqaffe" Sjöblom

mrqaffe.jpg

Cyklist, friluftsfantast och rekordmedlem. Alf är 51 år och bor i Grästorp, där han håller ställningen i det GPS-baserade spelet Turf. På SweClockers bidrar han genom att svara i framförallt supporttrådar och totalt har det blivit inte mindre än 54 000 inlägg, vilket i text motsvarar mer än samtliga böcker i Harry Potter-serien (!).

Alf är nyfiken på hur Huawei P40 Pro fungerar i friluftsliv, om vattentåligheten lever upp till kraven samt inte minst om det går att komma bort från beroendet av Googles tjänster.

Mrqaffe testar Huawei P40 Pro

Tommy "aMpari" Flankert

ampari.jpg

Datorer, teknik och spel. SweClockers-veteranen Tommy är 30 år och kommer från Upplands Väsby. Han har alltid haft ett enormt intresse för datorer, vilket breddats till teknik i allmänhet och fotografi i synnerhet. Som inbiten multiplayer-spelare tävlar han bland annat i Rocket League, Overwatch, CS:GO och PUBG.

Tommy vill framförallt stilla sina egen nyfikenhet eftersom han i nuläget äger en Huawei P20 Pro och funderar på att uppgradera till en nyare modell. Han planerar att fokusera på prestanda, skärm, kamera och batteritid, men även se om han verkligen klarar sig utan Googles appar i vardagen.

Ampari testar Huawei P40 Pro

huawei-logo2.jpg

I samarbete med Huawei

Detta projekt är ett samarbete med Huawei. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.