Kompakta datorsystem, av branschen kallade Small Format Formfactor (SFF), har alltid funnits men är på senare år på uppgång. Konceptet var tidigare en nisch bestående av specialiserade datorer från bland annat Shuttle, men idag finns gott om alternativ och lösningar som gör det möjligt för entusiaster att på egen hand bygga något kompakt – men ändå kraftfullt i klass med en "fullstor" dator.

NZXT är ingen duvunge inom datorchassin och idag lanserar bolaget sin skapelse H1, en av de första riktigt seriösa satsningarna på SSF-fenomenet. Det handlar om en stående modell med volym på 13,6 liter och det kanske stora dragplåstret är vad som ingår – nätaggregat av hög kvalitet från Seasonic, en AIO-vattenkylare med 140 mm-radiator och en PCI Express-riser kabel.

I väntan på ett fullskaligt test av ingen mindre än Jonas Thörnqvist intar han tillsammans med vapendragaren Kenneth Lindqvist studion, för att dela med sig av sina första intryck och inte minst besvara frågan – hur lätt är det att bygga i?

Missa inte heller:

Testpilot: NZXT H1 – kompakt chassi med inbyggd vattenkylning