Sedan början av året har SweClockers teknikteam arbetet oförtrutet med att lägga till funktioner i och förbättra Marknad. Nu är det dags igen. Den här gången släpps ytterligare finslipningar av befintliga funktioner, enklare hantering av annonser och inte minst – "bumpa" återvänder!

När vi frågar om hur Marknad kan bli bättre är just möjligheten att bumpa sin annons mest återkommande. Fram till nu har du behövt skapa en ny annons när den gamla gått ut, men med den nya funktionen som heter "Lyft" kan du således se till att din annons åter hamnar i topp i huvudflödet.

Vi har även sett över processen för att lägga upp annonser. Den första sidan med regler försvinner och paragraferna flyttar istället in till sista sidan, på samma plats där du betalar för annonsen. Det första du möts av blir istället sidan för att skapa din annons och på sida två lägger du upp bilder. Dessa sidor har även möblerats om en aning för att göra de mer intuitiva att använda.

En annan återkommande feedback är bättre möjlighet att se annonshistoriken hos medlemmar, för att på så vis bättre kunna verifiera att det handlar om en pålitlig säljare. Vi tar därför bort möjligheten för medlemmar att dölja och radera avslutade annonser. Samtidigt tillkommer en mer tillgänglig knapp för att avsluta en annons, direkt i annonsen så att du slipper gå in i obskyra undermenyer.

Marknad-Filter-Desktop.PNG

Filter för fraktalternativ på fullstora sajten

Marknad-Filter-Mobil.PNG

Filter för fraktalternativ på mobilsajten

För dig som är ute efter att köpa prylar framgår det inte tydligt om säljaren vill skicka produkten, om denna föredrar avhämtning eller om båda alternativ finns tillgängliga. För att råda bot på detta lägger vi nu till två nya filter i sökfältet – "Avhämtning" och "Kan skickas".

Det här var den sista av uppdateringarna på kort sikt, men fler kommer under våren! Lämna gärna din feedback i SweClockers officiella Feedback-forum eller i diskussionstråden som hör till den här artikeln, så tar vår UX/UI-designer @Gurt (Vendela) era förslag och åsikter vidare till framtiden.