Onscreen Control

Onscreen Control är LG:s mjukvara för att styra skärmens inställningar direkt via Windows och Mac OS. Detta kräver att du har skärmen ansluten via USB. Upp till fyra skärmar kan styras via mjukvaran.

► LG:s Mjukvara, handbok och drivrutiner finns att nå här.

Screen Split

on screen split.PNG

Screen Split är en mjuvarubaserad bild-i-bildfunktion. Programmet visar tydligt hur skärmen kommer delas upp.

on screen srgg - notif.PNG

Monitor Settings

Monitor Settings låter dig göra de grundläggande inställningarna. Observera att vissa bildlägen inte låter sig ändras. Programmet påpekar om så är fallet. Här kan du också välja om skärmen arbetar i porträttläge och om bilden ska spegelvändas.

Viktigaste funktionen är annars möjligheten uppdatera skärmens inbyggda programvara (firmware).

on screen appli.PNG

My Application Preset

Låter dig anpassa bildinställningen efter det program du kör. LG upptäcker en del program på egen hand och du kan dessutom addera egna. Programmet knyter dessa inställningar till anslutningen. Programlistan är till exempel olika för Displayport och HDMI.

Upp till 15 program kan läggas till och knytas till olika bildminnen. Rekommenderad användning är att knyta exempelvis webbläsaren till sRGB-läget för mer korrekta färger.

on screen how to.PNG

Observera att vissa program inte går att lägga till. Det är också aningen knepigt att leta fram exakt rätt program. Spel köpta på exempelvis Steam har ofta sin körbara fil långt nere i mappstrukturen.

on screen game.PNG

Game Mode Settings

Ger snabbåtkomst för att ändra Response Time, Adaptiv Sync on/off och Black Stabilizer.