Game Adjust

Denna meny innehåller inställningar som påverkar själva spelandet. Flera av bildlägena tillåter fortfarande att du ändrar inställningarna.

lg_27gl850_black_stab.jpg

Adaptive-Sync

Detta ska vara aktiverat om du tänkt använda just adaptiv synkronisering via Displayport/VESA Adaptive (48–144 Hz) eller AMD Freesync (max 100 Hz). Om du stänger av funktionen kan även HDMI köra 144 Hz.

Adaptive-Sync: On måste vara på för att AMD-kort ska känna av att Freesync är möjligt samt för att Nvidias kort ska känna av att G-Sync Compatible är möjligt. Observera att för adaptiv synk med Nvidia-kort krävs Windows 10 samt serierna GTX 1xxx och nyare, alltså Pascal och Turing-generationen. Samt förstås uppdaterade drivrutiner.

Response Time

Detta ställer in skärmens overdrive. För Ultragear 27GL850 är det som regel ”Fast”-läget som är det lämpligaste då det ger minst eftersläp och utan synliga overdrive-artefakter som så kallad overshoot.

Black Stabilizer

Ljusar upp mörka nyanser så att det blir lättare att se vad som sker i mörka delar av bilden. Reglaget på 50 är det normala läget och det som gör att skärmen behåller full dynamik. Lägre värde än 50 gör bilden mörkare. Observera att denna inställning också påverkas av Gamma-inställningen under Picture Adjust. Kör du HDMI påverkas det också av Black Level-inställningen.

De flesta lär vilja ljusa upp bilden för att det ska bli lättare att se fienden i mer tävlingsinriktade spel. Ju mer du ökar över 50, desto mer blir mörka nyanser istället nyanser av grått. För bästa bild i upplevelseinriktade spel bör reglaget därför stå på 50, annars tappar bilden dynamik och kontrast.

Crosshair

Ger ett urval av sikten/hårkors som lägger sig i mitten av skärmen. Komplement till spelens hårkors.

Game Reset

Nollställer dessa inställningar.

Rekommenderade inställningar

  • Adaptive Sync: On ifall du tänkt använda just adaptiv synkronisering

  • Response Time: Fast för lägsta möjliga eftersläp

  • Black Stabilizer: 50 för högsta möjliga dynamik hos skärmen. Andra typer av spel kan upplevas lämpligare med andra inställningar