Det finns otaliga fantastiska minnen från de 20 år som SweClockers har förgyllt webben. Recensioner, nyheter och framför allt forumet med hundratusentals medlemmar som diskuterar allt från processorer till väggfärg.

Med över 300 000 registrerade användare säger det dock sig själv att alla inte längre finns med oss. Mycket må vara oklart om livet, men att det tar slut är fakta – vare sig det beror på ålder, olyckor eller sjukdom.

En sådan händelse har för alltid etsat sig fast i många SweClockers-veteraners minne. Det handlar om Jonas @[-Pale-] Berg, som under nästan fem års tid delade med sig av högt och lågt med cancer i kroppen.

Läs tråden om Pales år med cancer

Genom SweClockers forum fick vi följa hans oro, beskeden från sjukvården, glädjen när allt såg ljust ut och de tunga dagarna när det stod klart att cancern inte gett med sig. Hundratals användare stöttade, peppade och grät tillsammans med Pale – gemenskapen från sin allra bästa sida.

Den 18 juli 2008 tog det stopp. Pales sjukdomshärjade kropp orkade inte längre. Endast några dagar tidigare skrev han sitt sista inlägg – krasst konstaterande, men ändå med hopp om ytterligare en tid i livet.

Idag höjer vi våra glas till minne av Jonas Berg, och alla andra som inte längre är med oss.

Skänk gärna en slant till cancerforskningen.