Det nya gränssnittet

I slutet av år 2017 introducerade AMD tilläggsmjukvaran Radeon Software Relive som en direkt konkurrent till Nvidias Shadowplay för att möjliggöra inspelning och delning av innehåll från spel. I och med Radeon Software Adrenalin 2020 Edition är numera denna inspelningsfunktion integrerad direkt i kontrollpanelen.

Radeon Software Press Deck_Embargoed Until Dec. 10 at 9am ET (1)-14.jpg

Den omstöpta funktionen som numera heter "Media & Capture" finns tillgänglig direkt på kontrollpanelens framsida och låter användaren ta skärmdumpar samt spela in videoklipp från spelet. Därtill finns det möjlighet att aktivera en reprisfunktion som kontinuerligt spelar in de senaste minuternas spelsession för att möjliggöra delning av höjdpunkter via antingen videofiler eller gif-bilder.

radeon_2020_4.png

Under fliken "Gaming" i nya Radeon Software läser mjukvaran av och samlar samtliga installerade spel. Tanken med detta är att användaren ska slippa öppna upp varje individuell spelklient för att starta det aktuella spelet och istället göra detta direkt via Radeon Software.

radeon_2020_5.png

Genom att klicka sig in på varje spel finns det därtill möjlighet att göra individuella grafikinställningar per titel – antingen manuellt eller via någon av de tre tidigare nämnda profilerna. På denna sida presenteras även statistik i form av total speltid samt genomsnittlig bildfrekvens under den senaste sessionen.

radeon_2020_6.png
radeon_2020_7.png

Den tredje fliken "Streaming" används för att strömma spel till ett flertal populära tjänster som exempelvis Twitch och Youtube. Här finns det möjlighet att bygga upp enklare förinställda scener med webbkamera och chat-overlay.

radeon_2020_9.png

Under den sista fliken "Performance" presenteras hårdvarumässig statistik från grafikkortet i realtid, där parametrar som klockfrekvens, temperatur, fläkthastighet och effektuttag presenteras via grafer.

radeon_2020_10.png
radeon_2020_11.png

Sist men inte minst avvecklar AMD märkningen Wattman för sin överklockningsfunktion och flyttar istället in denna under fliken "Tuning". Här finns det möjlighet att använda automatiska funktioner för överklockning och spänningsjustering, och därtill finns givetvis även manuella justeringsmöjligheter kvar för den som vill finlira grafikkortets frekvenskurva och fläkthastighet.