Datorfestivalen Dreamhack är en riktig långkörare. Det hela började i Malung på 1990-talet, och sedan 2001 är det mässhallarna Elmia i Jönköping som gäller. Från början handlade mycket om LAN-spelande, snabb uppkoppling, programmering och musik. På senare år har fokus mer skiftat mot e-sport och mässa, där många tillverkare visar upp produkter.

FxRxmor.jpg

Tack @Crazy Ferret för bilder!

RlhNLxJ.jpg

Tack @Crazy Ferret för bilder!

sdzA6Gt.jpg

Tack @Crazy Ferret för bilder!

wspRB0q.jpg

Tack @Crazy Ferret för bilder!

SweClockers har varit på Dreamhack flera gånger, både med monter och bara som ett stort gäng för att hänga. Ett legendariskt år är utan tvekan 2003, då en hög osnutna ungdomar – numera forumveteraner – mer eller mindre tog över en hel sektion. Raderna fick snabbt namnet SweCstraße, en term som forfarande gör det lite fuktigt i ögonvrån hos många äldre medlemmar.

dhw_03.jpg

Från vintern 2003 finns även ett gruppfoto, inklusive både jättebanderollen och löpsedel. Just foton och SweClockers-träffar är något som gått i vågot på Dreamhack, med deltagarrekord 2013 när vi mer eller mindre blockerade hela lobbyn.

Från 2003 finns också ett antal forumtrådar, bland annat i samband med just gruppfotot – full med snack om vilken som egentligen är Sveriges största forum för nördar. Det finns också en diskussion under passande namnet "Dreamhack slut", där det bland annat pratas om att LAN-festen var bättre förr.

Var du med på SweCstraße under Dreamhack Winter 2003? Dela med dig av dina minnen i kommentarerna!

swec_20_gubbe_final.png

SweClockers firar 20 år, 1999–2019

Sedan 1999 har SweClockers varit samlingsplatsen för datornördar från hela landet. Det ska givetvis firas! Under året väntar retroosande tester, artiklar och forumsnack – givetvis tillsammans med er!

Häng med när vi blickar bakåt och siar om framtiden!

Följ SweClockers 20 år via vår specialsida