Sammanfattning

Arctic Liquid Freezer II 240 är en trevlig kylare som har många starka punkter. Kylningen är bra även vid lägre fläkthastigheter. Drar du upp hastigheten till 100 procent ökar visserligen ljudnivån men den är fortfarande tystare än de kylare jag jämförde med, och detta till bättre temperaturer.

Jag har svårt att uttala mig om VRM-fläkten då jag inte hade möjlighet att mäta temperaturen på ett bra sätt och dessutom inte riktigt längre överklockar på ett sätt så att jag tror detta kan märkas. Det viktiga för mig var att fläkten inte verkade påverka ljudnivån negativt. Jag kunde eventuellt höra fläkten om jag hade ett knäpptyst rum och lutade mig nära chassit, men i vanliga fall märktes den inte.

Installationen är enkel även om jag tycker Arctic bör skicka med en enklare manual så man inte behöver ta fram en webbsida bara för att veta hur allt ska sättas ihop. Det är dock positivt att Arctic utnyttjade möjligheterna med en digital manual och hade animeringar.

Jag hade lite problem med det första exemplaret som Arctic skickade mig. Radiatorfläktarna vägrade starta vilket innebar att systemet stängdes ned relativt snabbt efter att jag drog igång ett test. Jag kontaktade Arctic support via deras webbplats och uppträdde som en vanlig köpare och fick svar inom ett dygn med förslag vad jag kunde testa.

Nu skickade Arctic via SweClockers ett nytt exemplar som fungerade perfekt så jag behövde inte dra det vidare men responsen fram tills dess var bra och bådar gott för eventuella supportärenden.

Prisjakt har inte indexerat produkten men den säljs av flera butiker i Sverige och priset ligger runt 650–1 000 kronor vilket är ett bra pris för denna typ av AIO-kylare.

Silver_small.png

Fördelar

  • Bra prestanda även vid lägre fläkthastigheter

  • Relativt tyst även vid hög belastning och höga fläkthastigheter

  • Styr pump, VRM-fläkt och radiator-fläktar via en fläktanslutning

  • Lätt att montera

Nackdelar

  • Endast Online-manual

Tänk på

  • Kylaren har inga RGB-möjligheter så om du vill ha lite extra "bling" i ditt chassi med fönster är detta fel kylare.

Pris vid publicering: Från 650 kronor inklusive moms