Inledning

Att testa senaste snittets grafikkort är något SweClockers testlabb brinner för, vilket i kombination med ett stort läsarintresse gör att vi lägger en stor mängd tid på att bygga och underhålla en gedigen testsvit. Den stora utmaningen ligger i att välja en bred skara spel med varierande grafikmotorer, gränssnitt och genrer, där dessa ska ge resultat som är reproducerbara mellan olika körningar.

Prestandaindex-1.jpg

Den senaste versionen av SweClockers testsvit för grafikkort rullade ut för ett år sedan i samband med lanseringen av Nvidia Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti, och sedan dess har mycket vatten hunit rinna under broarna.

Förutom Nvidias övergång till arkitekturen Turing har även AMD hunnit sjösätta den färska Navi-familjen med Radeon RX 5700 XT i spetsen – något som innebär att det finns två nya arkitekturer på marknaden som potentiellt kan ta bättre nytta av senaste snittets spel och grafikmotorer som släppts det senaste året.

Prestandaindex-5.jpg

Därför har det nu blivit dags att kasta ut de gamla resultaten och börja på ny kula. Höstens upplaga av SweClockers grafikkortstester återanvänder inga av de tidigare titlarna utan nu är det istället elva nya spel från andra halvan av 2018 och framåt som tar plats i sviten. Samtliga använder olika grafikmotorer och en blandning mellan grafikgränssnitten DirectX 11, DirectX 12 samt Vulkan.

Så, sätt på en panna kaffe och häng med på en resa in i grafikprestandans värld!