Prestanda

Corsair lyfter upp ljudkvalitet som ett av de största försäljningsargumenten för detta headset. Och ja, de låter bra. De låter riktigt bra, kanske för bra. Hur kan de låta för bra? I en värld full av livsstils-tweakade hörlurar med Beats-komplex där löjligt djup bas, reducerat mellanregister och krispig diskant kallas bra ljud riskerar detta headset med sin balanserade ljudbild upplevas som en smula platt.

DSCF3071.jpg

Frekvensomfånget på de 50 mm stora högtalarmembranen är 20-40000 Hz, vilket med råge täcker in vad det mänskliga örat kan höra. Och det låter väldigt bra. Kontrollerad bas, balanserat mellanregister och en diskant som inte sticker iväg. Detta är vad undertecknad skulle kalla en neutral ljudbild.

Problemet är väl då att världen idag har lärt sig uppskatta allt annat än neutrala ljudbilder. Men den som kan tänka bort det, och lära sig uppskatta när ljud låter precis som det är tänkt av skaparna, kommer gilla detta headset. Ljudet är behagligt och exakt.

Mikrofonen kallas av Corsair för ”broadcast-grade”, vilket i verkligheten är långt ifrån sanningen. Fysiskt andas mikrofonen kvalitet, och det är med besvikelse vi konstaterar att ljudet från denna premium-mikrofon inte får bättre betyg än "godkänt". I alla fall om man skall prata ”broadcast-grade”. Den duger alldeles ypperligt för spelande, men tro inte att du kommer bli nöjd om du exempelvis får för dig att dubba film eller spela in poddradio med den.

Här följer ljudexempel inspelade anslutet via USB Type-C (digitalt), via 3,5 mm-sladd (analogt) och trådlöst (digitalt):

Testinspelning på dator, ansluten med USB Type-C:

Testinspelning på dator, ansluten med 3,5 mm TRRS-sladd:

Testinspelning på dator, ansluten trådlöst via USB-dongel: