Sammanfattning

Efter att en handfull partnerkort baserade på AMD:s Radeon RX 5700 XT har hunnit passera SweClockers testlabb kan det konstateras att samtliga av de testade modellerna är betydligt roligare alternativ än det röda lagets referenskort – och då främst sett till kylarlösningarnas temperaturer och ljudnivå.

msi_5700_xt_gx-6.jpg

MSI:s Gaming X sällar sig till skaran av de vassare Radeon RX 5700 XT-korten som finns på marknaden idag, och ger bland annat Sapphire och Powercolor en formidabel motståndare i segmentet. Prestandamässigt bjuder modellen, likt sina konkurrenter i samma prisklass, inte på några direkta överraskningar utan skyfflar generellt mellan 4 och 6 procent fler bildrutor per sekund ställt mot AMD:s egna referenskort.

Det område där MSI verkligen briljerar är istället relaterat till företagets kyllösning Twinfrozr 7, vilken har anpassats på ett ypperligt vis för Radeon RX 5700 XT. Förutom att hålla temperaturerna i schack för både grafikkretsen och VRM-delen är kylaren väldigt tyst under belastning, och detta utan att behöva klocka ned kortet via någon form av "tyst" BIOS-version – där den sistnämnda inte känns saknad eller ens nödvändig på detta kort.

Med en rekommenderad prislapp på 5 690 kronor lägger sig kortet i samma region som många av konkurrenternas toppmodeller av Radeon RX 5700 XT. Prispåslaget över AMD:s referenskort må inte ge tillbaka full avkastning i form av ökad prestanda, men för den som vill ha ett riktigt tyst och välbyggt kort ur Navi-familjen är MSI:s Gaming X ett utmärkt alternativ.

MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X är ett utmärkt grafikkort med kompetent spelprestanda och en ypperlig kyllösning

Fördelar:

  • Utmärkt spelprestanda

  • Ypperlig kylarlösning

  • Semi-passiv fläktkurva

  • Fabriksöverklockat

Nackdelar:

  • Väldigt stort

Pris vid publicering: 5 690 kronor inklusive moms
Lägsta pris: