Den som har byggt datorer under lång tid har sannolikt hunnit testa på en rad olika chassin. Under åren har det dock släppts en diger mängd chassin och om man inte är riktigt lika nördig som redaktionens egna chassi-Jesus är det lätt att missa aktiviteter på chassimarknaden.

Chassi-Jesus-fullstor.jpg

Detta visade sig i resultaten från förra veckans quiz i ämnet. Av de 4 654 deltagare som påbörjade frågesporten var det 85 procent, eller 3 976 personer, som slutförde det. Det vanligaste resultatet var fem rätt, vilket 23,5 procent, eller 933 personer, lyckades uppnå. Näst vanligast var fyra rätt vilket 19,7 procent eller 785 personer prickade in.

Den absolut svåraste frågan visade sig vara den om svenska chassitillverkaren Fractal Design och företagets första produkt enligt formatet Mini ITX. Endast 19,6 procent träffade rätt här, eller 782 personer. Den fråga som näst flest deltagare gick bet på var den om vilka två formfaktorer för moderkort som stöds i Phanteks Enthoo Mini XL. Här fick endast 30,5 procent rätt, motsvarande 1 216 personer.

Den lättaste frågan visade sig vara den om vilket ovanligt material Lian Li slog igenom med. Här fick hela 86,7 procent rätt svar, eller 3 449 personer. Näst lättast var frågan om vilken egenskap chassit NZXT H440 var tidigt ute med, vilket 76,7 procent eller 3 057 personer svarade rätt på.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av ditt resultat i kommentarerna!