En närmare titt

Asus RT-AX92U består i sig av två Asus AX6100-routrar som kan kopplas ihop i ett mesh-nätverk via funktionen Aimesh.

asus_rtax92u_box.jpg

Hela paketet kommer i en låda som bland annat upplyser köparen hur stor yta det kan täcka. Eftersom Wifi 6-certifieringen inte kom igång förrän i september 2019 saknas den loggan här men jag kan tänka mig att när Asus väl certifierat produkten kommer det också visas på produktlådan. För tillfället finns det ingen direkt hänvisning till Wifi 6 alls på kartongen.

asus_rtax92u_devices2.jpg

I kartongen finns två stycken enheter. Till skillnad från många andra mesh-system, inklusive Asus egna Lyra, som ger mesh-enheterna vardagsrumsvänliga vita mjuka former, ser dessa ut som helt vanliga routrar. Något som inte är tydligt på fotot är att de är mindre än en normalstor Asus-router. Min första tanke var faktiskt att de påminde om NES Classic/SNES Classic/Playstation Classic, det vill säga små varianter av en "riktig" router.

Jag stör mig personligen inte av utseendet och tycker de passar in bra hemma hos mig ändå.

asus_rtax92u_antenn.jpg

Varje AX6100-enhet har två stycken interna antenner och fyra externa antenner som fälls upp. Antennerna rör sig väldigt lätt och jag blev lite småirriterad att de hela tiden fälldes tillbaka när jag råkade komma åt en antenn. Lite mer tröghet i rörelsen hade uppskattats.

asus_rtax92u_usb.jpg

Det finns en USB 2.0- och en USB 3.0-anslutning som kan användas för till exempel 4G-modem, skrivare och externa lagringsenheter som sedan kan utnyttjas med den medföljande mediaservern.

asus_rtax92u_lan.jpg

Varje enhet har en WAN-port och fyra 1 Gbps LAN-portar. Det går att kombinera WAN och LAN4 för att få en total bandbredd på 2 Gbps.