I tekniksammanhang är diverse förkortningar tämligen vanliga. Många av dessa förkortningar har använts så länge att deras fullständiga betydelse kan vara lätt att glömmas bort. Exakt hur mycket SweClockers kan eller minns om sådana förkortningar testades i förra veckans quiz. Av de 5 412 medlemmar som slutförde frågesporten fick allra flest ett resultat mellan 4 och 6 rätt av 10 möjliga.

Av de som slutfört frågesporten är det strax under 22 procent som fått sju rätt eller fler. Det vanligaste resultatet är fem rätt på 28 procent eller 1 518 personer, följt av sex rätt på 25,6 procent eller 1 385 personer. Blott 4,5 procent har lyckats pricka in åtta av tio rätt, vilket är relativt lågt sett till SweClockers typiska quizresultat.

Alla rätt får endast 1,3 procent, eller 68 personer, vilket även det är ett lågt resultat. Den överlägset svåraste frågan är den om vad bokstaven G i produktnamnet för skärmen Acer XG270HU står för. Hela 73,1 procent trodde att rätt svar var att skärmen är kompatibel med Nvidia G-Sync, men rätt svar var faktiskt att det står för "manligt utseende". Högst oklart, men så är det.

Sett till de lättaste frågorna är det faktiskt jämnt skägg mellan två frågor. På frågan om vad VRR är en förkortning av svarade hela 94,6 procent rätt, eller 5 128 personer. Nästan exakt samma resultat blev det på frågan om vad AC/DC är en förkortning av, där 94,6 procent men "bara" 5 127 personer svarade rätt.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av ditt resultat i kommentarerna!