Den 9 november slår vi upp portarna till årets nördiga brakfest SweClockers Live! för att hylla 20 år av SweClockers gemenskap. Nyheter, tester och djuplodande artiklar i all ära – vad vore allt det här utan medlemmar som kommenterar, delar med sig av kunskap och är goda förebilder på forumet?

Firandet får sällskap av det helt nya konceptet SweClockers Awards, där tanken är att lyfta datorbranschen och framförallt medlemmarna. För en tid sedan pågick nomineringarna till "Årets medlem", fyllt av glada tillrop och hyllningar. Nu har det blivit dags att rösta om vem som år 2019 får den ärofyllda titeln!

Många namn lyftes fram och av dessa var det ett fåtal som förekom flera gånger, vilket också kvalificerade dem till finalen. Medlemmarna i fråga är inga mindre än @Yoshman, @tellus82, @Tvelander, @Mrqaffe, @Söderbäck, @Tiamat, @Alling, @dix_xib och redaktionens egen skärmguru @Laxpudding.

Klicka för att se motiveringarna för varje nominerad medlem

Motiveringar: SweClockers Awards "Årets medlem" 2019!

Motiveringarna för varje nominerad medlem baseras på den ursprungliga tråden. Redaktionen har gått igenom varje inlägg med tillhörande motivering och slagit ihop medlemmarnas inlägg till en sammanfattande. Det är också anledningen till att de varierar i längd och omfång.

Yoshman

En outsinlig källa till kunskap. Många välskrivna och matnyttiga inlägg med insikter som är svåra att hitta på annat håll – i synnerhet om CPU-arkitekturer. Alltid trevlig och sakliga, håller huvudet kallt även i hetsiga diskussioner.

tellus82

För det otroliga jobb han lagt ned på sina Ryzen-guider i forumet! Därtill många utförliga, grundliga och förklarande inlägg i forumet. Kan vara en av de mest insatta och engagerade forumiterna om AMD-processorer.

Laxpudding

Inte enbart redaktör, dessutom väldigt engagerad och aktiv i forumet! Välinformerad och hjälpsam med långa och utförliga svar om skärmar. Bättre än Google!

Tvelander

"Master of overkill", "Legend". Enligt SweClockers forum största E-penis i Europa ... vi lämnar det där. Entusiast känd för sina påkostade byggen, helt enkelt!

Mrqaffe

Saklig, håller god ton och sansad individ. Många hjälpsamma inlägg och för närvarande den medlem med flesta inlägg i forumet.

Söderbäck

Klok och eftertänksam. Ger sig in i diskussioner lugnt och sansat. Lyckas ofta desarmera även hetsiga diskussioner som går i cirklar och har urartat – speciellt när åsikterna går isär. Bidrar till ett bättre diskussionsklimat på SweClockers!

Tiamat

För sitt outtröttliga engagemang kring Nintendo med den stora nyhetstråden. Hänger så klart även som aktiv medlem i andra delforum.

Alling

Kunnig och hjälpsam. Dessutom testpilot på SweClockers!

dix_xib

Sedan länge känd som medlemmen som gjorde datorer till välgörenhet. Beskrevs av en medlem som "bland det finaste som gjorts på SweClockers".

Visa mer

Med det – dags att rösta på vem som förtjänar att bära den mest ärofyllda titeln i SweClockers Awards! Vem anser du är flitigast på att sprida sina kunskaper vidare, vara hjälpsam i forumet och inte minst en god förebild? Du får givetvis också rösta baserat på helt egna kriterier.

Vinnaren av Årets medlem 2019 presenteras på scen under SweClockers Live!, som äger rum kvällen den 9 november i Stockholm. Omröstningen pågår till och med den 30 september.