Överklockning

Lynnfield är kanske sista generationen från Intel där användaren själv kunde överklocka även låsta processormodeller, i efterkommande generation försvann möjligheten att överklocka med moderkortets basklocka.

Likt tidigare retrotester är tankegången att om det finns någon ute i stugorna och dagligen använder en Intel Core i5-750 är det mest sannolikt i ett överklockat stadium. Inte bara överklockad utan vi tror att det även är en aggressiv överklockning då det kan vara dags att snart byta plattform trots allt.

Dessvärre är exemplaret som används i dagens artikel inte alls medgörligt utan har en hård begränsning redan vid 3,8 GHz och längre än så når vi inte. Vrider vi på spänningen mer så ger det bara sämre stabilitet vid 3,8 GHz vilket tyder på att exemplaret helt enkelt inte klarar snabbare frekvens.

TBT_Lynnfield_15.png

Resultatet är dock inte allt för pjåkigt utan motsvarar en frekvenshöjning om ungefär 43 procent över alla kärnor som annars snurrar i 2,66 GHz. Vid användandet av bara en kärna blir frekvenshöjningen cirka 19 procent mot ordinarie turbofrekvens på 3,2 GHz.