Test, ljudnivå och mjuka egenskaper

Syntetiska Tester

Jag testar kylarna med inställningar beskrivet i avsnitt tre, "Testsystem, metod och utförande", och först ut är CPU-Z.

I processorns grundläge är framförallt effektanvändningen till Ryzen R7 3700X strypt, vilket innebär att samtliga kylare får ungefär samma resultat. När värmeutvecklingen vrids upp med det överklockade läget ökar skillnaderna mellan kylarkonfigurationerna. Som mest är det ett par grader skillnad men då jag inte har full kontroll över min inomhustemperatur skulle jag vilja hävda att detta är inom felmarginalen.

I grundläge resulterar IntelBurnTest i något lägre temperaturer än CPU-Z Bench, men när frekvenserna vrids upp blir resultaten mer spännande. Här ser vi ungefär samma trend som i CPU-Z och skillnaderna mellan kylarna är marginella om något. Med endast en fläkt blir dock Gamer Storm Assassin III något lidande och levererar ett något sämre resultat.

Ljudnivå

Fläktarna har ungefär samma högsta och lägsta rotationshastighet, och utöver detta har de samma fysiska storlek bortsett från NF-A12x25 som är några centimeter mindre. Rent ljudmässigt är båda kylarna riktigt tysta, inte helt ohörbara på min öppna testbänk men nästintill.

Jag har inte möjlighet att testa med något pålitligt mätverktyg men rent subjektivt kan jag inte ge vinsten till någon av konfigurationerna utan det får bli oavgjort.