Montering och installation

Enligt instruktionerna är installationen en fyrstegsprocess. Det är dock sanning med modifikation då flera delsteg behövs för några av dessa fyra steg.

Gamer Storm Assassin III_A_28.jpg
Gamer Storm Assassin III_A_29.jpg

Först monteras skruvar i bakplattan. Dessa skruvar är samma för samtliga plattformar undantaget LGA2011/2066 som har separata skruvar. Skruvarna fästs i bakplattan med en plastpigg som lägger friktion mot skruven.

Gamer Storm Assassin III_A_30.jpg

Bakplatta placerad bakom moderkortet.

Gamer Storm Assassin III_A_31.jpg

Distanser som håller bakplattan på plats monteras.

Gamer Storm Assassin III_A_32.jpg

Metallbygel som kylartornet skruvas fast i placeras på distanserna...

Gamer Storm Assassin III_A_33.jpg

...och skruvas fast med tummuttrarna. Det gick med framgång att använda handkraft utan verktyg för dessa steg.

Gamer Storm Assassin III_A_34.jpg

Tornet behöver dock skruvas med en lång skruvmejsel. En skruvmejsel medföljer i paketet.

Gamer Storm Assassin III_A_35.jpg

Slutligen kan användaren montera tillbaka fläkten mellan fläkttornen och koppla in strömkablarna till fläktarna.

Bakplattan med monterade skruvar placeras bakom moderkortet. Distanser skruvas fast på skruvarna och dessa håller även bakplattan på plats. Ovan på vardera sida om processorsockeln placeras sedan en metallbygel med gängade hål. Denna bygel skiljer sig åt mellan vilken plattform som användaren ska montera kylaren på.

Metallbygeln skruvas fast med ytterligare muttrar och dessa går att dra åt för hand men har även ett skruvhuvud för den som behöver verktygshjälp. Slutligen placeras kylaren ovanpå byglarna och skruvas fast med en lång skruvmejsel. Sista steget är att fästa fläkten mellan de två kylartornen och plugga in kablarna i moderkortet.

Det var endast vid montering av kylartornet jag behövde ta till ett verktyg, distanserna och muttrar för bygeln monterades med framgång utan verktyg. Hela monteringen gick som en dans och det enda egentliga problemet jag kan tänka mig kan uppkomma är att montera första distanserna på ett moderkort med höga kylflänsar på strömförsörjningen.

Gamer Storm Assassin III_A_43.jpg
Gamer Storm Assassin III_A_44.jpg

Monteringstrycket är högt men kylaren vill gärna vicka lite i en ledd när den skruvas av eller på. Detta är orsaken till att det hamnat lite mer kylpasta på ena sidan av processorn. Det kan även vara bra att vara lite mer generös än jag har varit då just AMD Ryzen 3000-serien har kretsen placerad i ena hörnet.