För snart 20 år sedan grundades SweClockers. Det här ska firas av redaktionen och medlemmarna senare under året med evenemanget SweClockers Live!. Förutom en nördig brakfest blir det här startskottet för SweClockers Awards, där vi hyllar nördigheten i vår gemenskap.

SweClockers stora jubileumsfest i Stockholm den 9 november

I den första upplagan av SweClockers Awards handlar det om sju kategorier, varav alla medlemmar utser vinnarna i fem kategorier. Av dessa är tre branschspecifika, vilka innefattar vilket företag som har Bäst representation i forumet till Årets produkt och den efterlängtade återkomsten av Årets datorbutik.

Awards.png

SweClockers Awards 2019:

  • Bäst representation i forumet
    Medlemmarna nominerar och utser vinnare

  • Årets produkt
    Medlemmarna nominerar och utser vinnare

  • Årets datorbutik
    Medlemmarna nominerar och utser vinnare

  • Årets testpilot
    Redaktionen nominerar och utser vinnare

  • Årets medlem
    Medlemmarna nominerar och utser vinnare

  • Årets medlem: Redaktionens val
    Redaktionen nominerar och utser vinnare

  • Årets moderator
    Alla moderatorer nomineras och medlemmarna utser vinnare

De övriga sex är dedikerade SweClockers gemenskap! Bland dessa återfinns den mest åtråvärda utmärkelsen Årets medlem, med kriterierna att man delat med sig av sin kunskap, hjälpt andra och varit en god förebild under det gångna året. Denna förekommer också i dubbel bemärkelse, då redaktionen har en egen nominering och framtagning av vinnare. Utöver dessa ska vi tillsammans utse Årets testpilot och vem som är den bästa på att svinga banhammaren i (Årets moderator).

SweClockers Awards görs med glimten i ögat och är inte blodigt allvar. Det finns inga väl utarbetade processer med regelverk och övertydliga konkreta riktlinjer. I år blir det någonting vi tillsammans gör som en rolig grej, så får vi se hur det utvecklas till nästa år!

Då vinnarna planeras att utses under hösten varje år är det brutna år som gäller. Som det ser ut den här gången är det från fjolårets 1 augusti fram till 31 juli som gäller. Detta är helt enkelt för att undvika ett "tidshål" på mer än ett kvartal varje år. För i år är således perioden som gäller 1 augusti 2018 till 31 juli 2019.

Nomineringarna sköts en kategori i taget och idag börjar vi med ...

Årets produkt

Då kör vi igång och vi börjar med Årets produkt! Vilken enskild produkt tycker du stuckit ut extra mycket under perioden 1 augusti 2018 till 31 juli 2019? Skriv i tråden som tillhör den här nyheten och motivera varför!

  • Du nominerar en enskild produkt – inte en hel serie

  • Motivera varför just du tycker produkten är värdig att vinna, avseende prestanda, prisvärdhet, nyskapande eller vad just du tycker är viktigt

  • När nomineringen stängs granskar redaktionen alla inlägg i tråden och sammanställer cirka 5–6 finalister, där medlemmarna sedan får i uppgift att rösta fram vinnaren

  • I fall där flera olika produkter i en serie nomineras plockar redaktionen ut den som förekommit oftast och tar den vidare till final. Du behöver därför inte nominera "strategiskt" för att just ditt favoritföretag ska gå vidare.

  • Maximalt en produkt per tillverkare går vidare till final

Nomineringsprocessen för Årets produkt avslutas den 2 september.

swec_20_gubbe_final.png

SweClockers Live! 2019

En helkväll för alla som älskar datorer och hårdvara. SweClockers fyller 20 år och det firar vi genom att bjuda in 200 tongivande medlemmar, veteranerna som varit med från start och de som bidrar allra mest till gemenskapen i forumet. Detta får inte missas!

Datum: Lördag den 9 november
Plats: Skyddsrummet i Stockholm (karta)
Biljetter: Personliga inbjudningar, därefter "först till kvarn"