I slutet av förra veckan tog Apple på sig spenderarbyxorna och köpte Intels modemverksamhet för mobila enheter för nära 10 miljarder kronor. Med inspiration från händelsen blev just affärer inom tekniksfären temat för förra veckans quiz, som hittills har genomförts av 2 825 personer.

Kommentarer från några medlemmar skvallrade om att frågor kring specifika årtal är extra knepiga, men trots detta visar statistiken ett mycket starkt resultat överlag. Totalt lyckades 1 883 deltagare, eller 66,7 procent, pricka in fler än fem rätt. Det vanligaste resultatet är sex korrekta svar, medan sju rätt är det näst vanligaste resultatet, med god marginal.

Endast 41 deltagare, eller omkring 1,5 procent, kammade hem alla tio rätt. Andelen som lyckades med denna bedrift för SweClockers föregående frågesport var dubbelt så stor. Förra veckans överlägset lättaste fråga handlade om en svensk spelskapare och hela 94,1 procent kryssade för rätt alternativ, men nästan lika många har koll på vem som tillverkar Thinkpad-datorer idag.

Som väntat var två av de svåraste frågorna av årtalstyp och relativt låga 41,7 procent visste när Github startade, men värt att nämna är att det rätta svarsalternativet ändå var det vanligaste med viss marginal. Samma trend syns för quizets näst svåraste fråga, som handlar om Nvidia och 3dfx.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av ditt resultat i kommentarerna!