Sammanfattning

När jag pratar med representanter för Corsair säger de att målet med Hydro X har varit att göra ett komplett vattenkylningssystem med så få artiklar som möjligt. Corsair har verkligen lyckats med det. Det kanske saknas lite grädde på moset i form av fler anslutningar, men det går att bygga ett välfungerande vattenkylningssystem med de komponenter som finns.

DSC08551.jpg

Tittar jag på priset för de olika komponenterna ligger de kring eller strax över priset på motsvarande komponent från andra tillverkare. En förklaring kan vara att priset påverkas av kronans svaga läge på världsmarknaden. Corsair sätter alla sina priser i dollar och det är inte till svenska konsumenters fördel för närvarande.

På det stora hela är Hydro X ett välgjort vattenkylningssystem med en banbrytande design på pump/reservoar och CPU-block. De gjutna detaljerna må kännas lite plastiga men det finns ingen annan tillverkare som har något liknande.

Ska du köpa Hydro X?

Ja, kanske. Om du är nybörjare och vill ge dig in i världen med vattenkylningssystem kan Hydro X vara något för dig. Om du däremot har byggt ett eller ett par system tidigare är detta kanske lite för enkelt för dig. Avsaknaden av flera typer av anslutningar kan sätta käppar i hjulet för mer avancerade system. I slutänden handlar det om vad du tycker om designen på komponenterna.

Jag delar ut Testpilot Silver till Hydro X med motiveringen: De nya tillverkningsmetoderna som Hydro X använder sig av skapar nya möjligheter för vad som går att producera då tillverkaren inte längre är låst till designer som kan fräsas. Den nya rördimensionen på 14 mm är ett välkommet tillskott som i min mening lägger sig precis rätt i storlek.

Fördelar

  • Hög kvalitet

  • Bra konfigurator för nybörjare

  • Innovativt

Nackdelar

  • Något högt pris

  • CPU-block och pump/reservoar känns lite plastigt.