Konfigurator

Corsair har även släppt en konfigurator på sin hemsida för Hydro X. Målet är att underlätta för användare som är nya på vattenkylningssystem genom att hjälpa dem med valet av komponenter och antal anslutningar.

Konfigurator bekräftelse.jpg

När man först öppnar konfiguratiorn ber de en att fylla i vilket chassi man har. Här finns alla deras senare modeller. Sedan får man välja vilket moderkort, processor och grafikkort som ska sitta i systemet. När man fyllt i detta får man en bekräftelse på vilka komponenter som har valts samt en bild av komponenterna i chassit.

Konfigurator överklockning.jpg

Trycker man på "See recommended setup" tas man till en sida där de frågar om det finns planer på att överklocka processor och/eller grafikkort.

Konfigurator Radiatorer.jpg

Baserat på svaren föreslår konfiguratorn sedan en uppsättning radiatorer som passar i det chassi som har valts och med den kylförmåga som de anser behövs. Det finns även möjlighet att ändra radiatorbestyckning till andra förslag innan man går vidare.

Konfigurator fläktar.jpg

Nu får man välja vilken typ av Corsairs fläktar som ska användas. Om chassit kommer med fläktar de anser vara lämpliga för vattenkylning kommer en ruta upp och informerar om att det redan finns ett antal fläktar av en viss modell och att de går att använda i chassit.

Konfigurator pump.jpg

Sedan får man välja vilken pump och reservoar som ska användas, men eftersom Corsair för tillfället bara har en modell så finns bara ett val. Kanske kommer fler modeller på sikt?

Konfigurator Rör.jpg

Nu får man välja om det ska vara slang eller rör och i så fall vilken diameter samt färg på anslutningar och kylmedie.

Konfigurator iCUE.jpg

Det finns ett val som heter iCUE där jag antar att man ska kunna välja om man vill ha en Comander Pro eller inte, men för mig är det låst till att jag ska ha en. Så det får väl bli en sådan!

Konfigurator Addons.PNG

Nu är det nästan klart! Sista valet är om man önskar extra anslutningar eller tillbehör såsom flaska att fylla systemet med eller annat smått och gott. Här kan man även se antalet förpackningar som krävs för att kunna bygga systemet, men man får givetvis lägga till fler om man vill. Något som sticker ut här är minsta mängd kylmedie. De påstår att minsta mängd för det system jag har valt är en liter. Det kommer inte räcka i detta fall, något beräkningsfel i konfiguratorn kanske?

Konfigurator final.jpg

Slutligen kommer man till sista sidan där man får en utförlig lista på vilka och hur många av de olika komponenterna man behöver och vad kalaset beräknas kosta. Det går även att beställa direkt från deras shop eller spara konfigurationen genom en kod.

Reflektion kring konfiguratorn

Konfiguratorn är en bra guide för dig som inte har byggt ett vattenkylningssystem tidigare eller bara är sugen på att räkna fram ett pris på ett. Det verkar finnas vissa buggar, men på det stora hela tycker jag att det fungerar väldigt bra. Bilderna på hur systemet kan se ut är väldigt hjälpsamma när man funderar på uppbyggnaden av systemet. Kan jag till exempel placera pump/reservoar mellan grafikkort och en främre radiator eller måste jag hitta en annan plats för den?