AOC Agon AG272FCX6

Front tillbehör2.JPG

Egenskap

Värde

Skärmstorlek

27 tum

Paneltyp

Vertical Alignment (VA)

Bildförhållande

16:9

Upplösning

1 920 × 1 080 (Full HD)

Pixeltäthet

81,6 PPI

Uppdateringsfrekvens

165 Hz

Ljusstyrka

250 cd/m²

Svarstid

1 ms

Funktioner

AMD Freesync

Högtalare

Höj, sänk och lutbar samt vridbar bas

On Screen Display kontroll (OSD-kontroll)

Anslutningar

1 × Displayport

2 × HDMI

1 × VGA

2 × USB 3.0-anslutningar

Hörlurs- och mikrofonjack

1 × Mini-USB för den inkluderade OSD-kontrollen"

Krökning

1800R

Fäste för stativ

VESA 100 × 100 mm

Pris

3 290kr

Skärmen anländer väl emballerad, precis som övriga AOC-skärmar som jag haft hemma i originalförpackning. Skärmen är lätt att få upp ur sin förpackning och det går snabbt att montera på foten med de fyra skruvarna för VESA-fästet.

Sned front.jpg

Foten känns igen från andra AOC-skärmar det senaste året. En välvd och, i mitt tycke, vacker konstruktion som passar väl in i moderna miljöer. Skärmen har en tunn ram i ovankant och på sidorna, men tyvärr är den väl tilltagen i nederkant med en glansig yta som ser plastig och tråkig ut. Precis under den glansiga ramen i nederkant syns en transparent kant som sträcker sig in mot mitten, det första tecknet på LED-belysning.

Stativ.jpg

Skärmens baksida känns också igen från flera av AOC:s andra skärmar. Denna är mattsvart med en matt silvermetallisk yta som går som ett stråk över baksidan av skärmen med infälld LED-belysning. Det syns tydligt att målgruppen som skärmen är designad för är spelare.

Baksida.jpg

Skärmen är justerbar i höjdled och det går även att tilta och vrida den i sidled. Det går tyvärr inte att ställa skärmen i porträttläge, men är det målet är ett byte av fot kanske ändå på tapeten.

En trevlig detalj som jag uppmärksammade sist jag testade en skärm från AOC är hörlurshållaren som finns på baksidan av skärmen. Den går att fälla in för att hålla dold men fälls enkelt ut på höger sida för att kunna hänga av hörlurar – en trevlig och simpel detalj som gör livet något enklare vid datorn.

Hörlurshållare 1.jpg
Hörlurshållare 2.jpg

Det är egentligen inget uppseendeväckande i specifikationen av den här skärmen, där den visar upp siffror som du kan förvänta dig av en riktig spelskärm med dagens mått mätt. Den ska hålla låg latens, hög uppdateringshastighet, löften om god färgåtergivning från panelen och ha adaptiv bildsynkronisering som idag fungerar på de flesta moderna grafikkort.

Det som är uppseendeväckande utifrån de här till synes högst alldagliga specifikationerna är faktiskt priset. Efter mycket letande och sökande kan jag inte hitta någon skärm som kan konkurrera med den här specifikationen till i närheten av det priset. Det närmsta jag kom var en konkurrent som hade samma specifikationer, fast då med en TN-panel istället för VA. Den modellen var dessutom på rea och 300 kronor dyrare.

AOC.jpg

Specifikationer i all ära, nu behöver vi se om skärmen lever upp till löftet om den goda spelupplevelsen som specifikationerna utlovar.