En återkommande händelse i spelvärlden är nya delar i spelserien Call of Duty, med en ny sådan varje år. Utvecklingen av dessa sköts av de tre utvecklarna Infinity Ward, Sledgehammer Games och Treyarch som turas om att släppa en ny del varje år. För 2019 års Call of Duty har turen fallit på Infinity Ward, som nu avtäcker Call of Duty: Modern Warfare.

Som undertiteln Modern Warfare antyder handlar det om en reboot istället för en direkt uppföljare till Modern Warfare 3 som släpptes år 2011. Den stora nyheten är att spelet kommer med ett kampanjläge, något som saknades i 2018 års Call of Duty: Black Ops 4. Enligt utvecklarna lägger de stort fokus på realism och en handling som baseras på händelser från verkligheten.

Kampanjläget är uppdelat i två delar, där spelaren i den ena tar på sig rollen som en soldat i en specialstyrka och en rebellsoldat i Mellanöstern i den andra. Återvänder gör också flera karaktärer från tidigare Modern Warfare-spel, däribland John "Soap" MacTavish som även syns i trailern.

MW_Reveal_03-1024x576.png
MW_Reveal_05-1024x576.png
MW_Reveal_06-1024x576.png

En annan nyhet är det faktum att spelet får stöd för crossplay, vilket innebär att spelare på konsol och PC kan spela mot varandra i onlineläget. Utvecklarna bekräftar också att de inte planerar att släppa säsongsbiljetter (eng. season pass) som ger tillgång till extra innehåll. Mer information om onlineläget avslöjas under spelmässan E3 2019.

Call of Duty: Modern Warfare släpps till PC/Windows, Xbox One och Playstation 4 den 25 oktober.