Bling-bling och ångande testbänkar i fokus när G.Skill intar Computex

Världseliten inom extrem överklockning gör upp om prestigefyllda mästartitlar. SweClockers utsände Frida Bergendal rapporterar om G.Skills upptåg på mässan.

Extrem överklockning och moddning är temat när minnestillverkaren G.Skill ställer ut på Computex 2019. På scen står inga mindre än världseliten inom extrem överklockning, som tillsammans med omåttliga mängder flytande kväve har fria händer att slå nya världsrekord. Dessutom är de senaste byggena från en rad professionella moddare på plats och fångar besökarnas intresse.

Image from iOS (12).jpg
Image from iOS (15).jpg
Image from iOS (16).jpg
Image from iOS (18).jpg

Den som besöker mässgolvet kommer snart att märka att ovanligt många utställningsdatorer är bestyckade med minnesmoduler från G.Skill. Produkten som stjäl mest uppmärksamhet är Trident Z Royal, som lanserades i december och gav upphov till rubriker med dess juvelliknande design. Minnena finns i guld och silver, har ett diamantliknande hölje och givetvis tindrande lysdioder.

G.Skill är dock tämligen unika med att fortsätta demonstrera extrem överklockning på mässgolvet. Representanten Wei, som jobbar med teknisk marknadsföring på G.Skill, förklarar varför just överklockning är det återkommande temat:

– Överklockning är som inpräntat i vårt DNA och vi har inga planer på att sluta fokusera på det.

Enligt Wei är tanken med en kombinerad överklocknings- och modscen att demonstrera teknisk prestanda med de estetiska aspekterna av datorbyggarhobbyn. Upplägget för tävlingsdelen, som bland annat domaren Joe Stepongzi arbetar med, är uppdelat i OC World Record Stage och OC World Cup.

Image from iOS (10).jpg

Joe "Steponz", domare i OC World Cup

I OC World Record-tävlingen deltar flera professionella överklockare, som var och en representerar en specifik moderkortstillverkare. På plats finns bland annat Asus, Asrock, MSI och EVGA. Dessa samarbetar med världskända överklockare såsom "Der8auer", "Kingpin" och svenska Jon "Elmor" Sandström.

– Varje dag på mässan överklockas en specifik tillverkare och idag är det Asrock. Målet är att slå världsrekord och det finns många välkända överklockare på plats, bland annat "Der8auer", säger Joe Stepongzi

Därutöver finns OC World Cup, som är en öppen tävling för överklockare som kvalat in via en tävling på Hwbot. Joe Stepongzi förklarar att det här även finns ett extra tävlingsmoment:

– Vi brukar ge de tävlande en extra utmaning för att göra det svårare för de deltagarna. Till exempel så tvingas de till att använda andra inställningar än vad de är vana vid. Jag kan tyvärr inte berätta för dig var vi planerar i år, då det ska komma som en överraskning.

Några av kategorierna som de tävlande bedöms i är:

  • Högsta minnesfrekvens för DDR4-minne

  • HWBOT x265 Benchmark – 4K 6 GHz

  • 3DMark 11 Physics 6 GHz

  • Geekbench 3 Memory Performance Single Core 6GHz

Utöver det är deltagarna bundna till att använda G.Skills egna minnen, Intel Core-processorer och moderkort med styrkrets Z370 eller Z390.

► Läs allt från #computex-2019

På skärmarna bakom scenen går det att följa överklockarna och se hur det går. Tillsammans med pumpande musik, flytande kväve-effekter och halvnakna damer verkar det vara en show som lockar många åskådare på mässan. På andra sidan montern finns Extreme Modding Stage. Där har G.Skill bjudit in moddare från hela världen som får visa upp sina kreationer.

Image from iOS (17).jpg

Ett imponerade bygge av Alex Banks som är baserad på Trident Z Royals design.

Image from iOS (14).jpg

Ett imponerade bygge av Alex Banks som är baserad på Trident Z Royals design.

Image from iOS (13).jpg

Chassi baserad på förpackningen till Intel Core i9-9900K.

Image from iOS (15).jpg

Bygge av JPModified.

Image from iOS (16).jpg

Vad sägs som inbyggd öltapp att släcka törsten med efter en lång dag på mässgolvet?

Är live-överklockning och moddning spännande att titta på under mässor? Diskutera gärna i tråden!