Hydro X är namnet på Corsairs nya serie av vattenkylningsprodukter. Serien består av en uppsjö egenutvecklade produkter, men kompletteras även av produkter framtagna tillsammans med andra välkända tillverkare. Fokus för serien är att Corsair vill introducera egenbyggd vattenkylning till nybörjare, och bredda marknaden genom att tillhandahålla en lättförståelig uppsättning komponenter.

Corsair-Hydro-X-9.jpg
Corsair-Hydro-X-8.jpg
Corsair-Hydro-X-10.jpg

Nyheterna som presenteras under Computex består av två vattenblock för processorer – XC7 och XC9. Båda blocken är bestyckade med RGB-belysning med 16 LED-lampor, och det som skiljer de två åt är processorsocklarna de är utformade för. XC7 ska användas med LGA 115x- och AM4-socklar, medan XC9 ska användas med HEDT-socklarna LGA 2011, LGA 2066 samt TR4.

Denna uppdelning märks också av i det att XC7 är bestyckad med cirka 60 fenor i kylarplattan medan XC9 är bestyckad med 70 sådana. I övrigt är båda modellerna likartade rent utseendemässigt, med en transparent ovansida och förapplicerad kylpasta.

Corsair-Hydro-X-14.jpg
Corsair-Hydro-X-16.jpg

Produktserien innehåller dessutom ett kylarblock för grafikkort – XG7 RGB GPU. Detta block kommer i sex olika varianter, beroende på vilket grafikkort som ska användas. Grafikkorten som stöds är Founders Edition-utgåvorna av Geforce GTX 1080 Ti, RTX 2070, 2080 och 2080 Ti samt referensutgåvor av AMD Radeon RX Vega 56 och RX Vega 64. Sist ut är ett block för Asus ROG Strix RTX 2080 Ti.

Även grafikblocken kommer med förapplicerad kylpasta och värmekuddar, något som förklaras med att det ska vara så enkelt som möjligt för en novis att komma igång med att bygga en öppen vattenkylningslösning. Just enkelhet och tillgänglighet för den breda massan verkar vara ett ledord för Corsairs Hydro X.

Corsair-Hydro-X-11.jpg
Corsair-Hydro-X-6.jpg

Vidare erbjuder Corsair en kombination av vattenpump och reservoar vid namn XD5 RGB. Denna använder den välrenommerade pumpen Xylem D5 som nyttjar en reservoar på 330 milliliter, som kommer med en integrerad port för påfyllning. Reservoaren är också bestyckad med RGB-belysning, mer konkret tio LED-lampor.

Corsair-Hydro-X-24.jpg
Corsair-Hydro-X-25.jpg
Corsair-Hydro-X-26.jpg

Radiatorerna i Hydro X har utvecklats i samarbete med HardwareLabs. Det finns också två alternativ för radiatorernas tjocklek – 30 och 54 millimeter – och enheternas storlek går från 120 millimeter upp till 480 millimeter.

Corsair-Hydro-X-17.jpg

Corsair tillhandahåller både hårda rör och mjuka slangar, och ett antal färgalternativ för slangkopplingarna framtagna i samarbete med Bitspower. Ett sista samarbete är det mellan Corsair och Mayhem, vilket resulterat i kylarvätskan XL5 som erbjuds i färgerna genomskinlig, röd, grön, blå och lila.

De olika komponenterna som ingår i Hydro X-familjen kan köpas nu från Corsairs egen webbutik såväl som den svenska återförsäljaren Inet, som har två månaders säljexklusivitet på produkterna. Priserna för processorblocken är cirka 980 kronor för XC7 och cirka 1 100 kronor för XC9, medan den kombinerade reservoaren och pumpen ligger omkring 2 000 kronor. Till sist är priset för kylarvätskan XL5 cirka 210 kronor.

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!