Fullstora tangentbord populärast bland SweClockers medlemmar

Tangentbord är nästintill ett måste för att använda en dator och storleken på dessa skiljer. Vi har sammanställt vad SweClockers medlemmar föredrar i tangentbordsstorlek.

Att använda en dator utan tangentbord kan bli otroligt knepigt, men även de olika storlekarna på tangentborden kan ställa till med problem. För undertecknad är fullstora tangentbord ett måste, både på kontoret och hemma vid speldatorn så används ofta nummerknappsatsen även i spel.

Lyckligtvis tänker inte alla likadant och tangentbordsstorlekar är inget undantag. Av den anledningen tog vi fram en omröstning, där SweClockers medlemmar fick säga sitt om de tre mest vanliga storlekar för tangentbord.

Populäraste tangentbordsstorlekar på SweClockers

Typ av storlek

Antal röster

Andel

Fullstor

1 164 st.

61 %

Tenkeyless

512 st.

27 %

60 procent

180 st.

10 %

Spelar ingen roll

37 st.

2 %

Med resultaten i hand är det en enorm vinst för fullstora tangentbord med hela 61 procent, som i rena röster räknar in på 1 164 stycken. På andra plats återfinns tenkeyless med 512 röster som innebär en andel på 27 procent. Nästa storleken är den minsta i både storlek och antal röster, där det sistnämnda landar på 180 stycken med en antal på låga 10 procent.

Snacka tangentbord i forumet

Vinnaren i omröstningen kanske inte kommer som en överraskning, då det helt enkelt är den första inmatningsmetoden många användare stöter på och har en vana att hålla kvar vid. Undertecknad trodde att det skulle bli större kamp mellan fullstora och tenkeyless, men som synes blev inte så fallet.

Vill du veta mer om olika tangentbord och brytare? Missa inte medlemmen Huttulas guide till tangentbord