Sammanfattning

Att RGB-belysning är en enorm vattendelare bland datorentusiaster kan ingen neka till. Vissa prisar det för möjligheterna att sätta en personlig prägel på sitt bygge medan andra ser det som en helt menlös finess som lägger på en onödig kostnad på sina redan dyra komponenter.

För den som tillhör den förstnämnda kategorin och vill expandera sitt belysningssystem utanför datorchassits gränser kan dock NZXT:s Hue 2 Ambient Lighting Kit ses som ett intressant alternativ.

nzxt_hue_mounted-7.jpg

Själva hårdvaran är väldigt smidig att montera samtidigt som den är kompatibel med flertalet olika skärmstorlekar och bildförhållanden. Därefter är det lätt att komma igång med den tillhörande mjukvaran och antingen skräddarsy sin egen ljusshow eller använda någon av de många profilerna som finns förinstallerade.

Många kommer troligtvis att vara intresserade av produktens "Ambient"-läge, som reglerar ljuset efter det som visas på bildskärmen i bästa Ambilight-stil. Denna funktion fungerar som utannonserat och ger en ganska häftig effekt, men det skulle behövas mer finkorniga inställningsmöjligheter för att mjuka upp övergångar mellan scener samt reglera ljusstyrkan på LED-listerna.

Något man behöver vara medveten om vid köp är att det är bundet NZXT:s eget ekosystem Hue 2 och den tillhörande mjukvaran CAM. Detta kan vara problematiskt om användaren önskar att synkronisera belysningen med övriga komponenter, där dessa oftast är baserade på andra system som inte är kompatibla. Av denna anledning är paketet mest lämpat för personer som redan är investerade i NZXT:s ekosystem.

Sist men inte minst har vi elefanten i rummet, nämligen priset. Med en prislapp på 1 295 kronor är NZXT Hue 2 Ambient Lighting Kit en minst sagt dyr produkt sett till dess syfte, och man behöver verkligen tänka till både en och två gånger om det är värt slantarna för att lysa upp väggen bakom bildskärmen.

Fördelar

  • Enkel och smidig installation

  • Effektfull omgivningsbelysning för skärmar

  • Lättanvänd mjukvara

Nackdelar

  • Ambient-läget hade behövt fler inställningar

  • Låst till ett begränsat ekosystem

  • Dyrt

Pris vid publicering: 1 295 kronor