Installation

NZXT skickar med en förhållandevis omfattande manual kring hur Hue 2 Ambient Light Kit installeras på smidigast möjliga sätt bakpå bildskärmen. Undertecknad var dock inte helt överens med ordningen hur de olika komponenterna ska ta plats, och valde istället att göra allt i bakvänd ordning.

nzxt_hue2-14.jpg
nzxt_hue2-15.jpg
nzxt_hue2-16.jpg

Där manualen vill att användaren först ska montera kopplingsboxen på skärmen, följt av LED-listerna och sist hörnterminalerna, kändes detta väldigt bakvänt och krångligt. Istället vi valde vi därför att börja med att fästa hörnterminalerna på skärmen, då detta gav en bra utgångspunkt för resten av komponenterna.

nzxt_hue2-12.jpg

LED-listerna är bestyckade med magneter, vilket innebär att dessa går att fästa direkt utan klister på skärmar som har ett skal av metall. Merparten av dagens skärmar är dock uppbyggda kring ett plastskal, och därför har även listerna dubbelhäftande tejp förmonterad, vilket var det vi fick använda oss av.

nzxt_hue2-17.jpg
nzxt_hue2-18.jpg
nzxt_hue2-22.jpg

Eftersom hörnterminalerna redan är monterade är det väldigt lätt att utgå från dessa när LED-listerna ska klistras på plats. Vi började i ena hörnet med en av de långa listerna (30 cm), där denna först kopplades in i hörnterminalen och sedan fästes utmed kanten på skärmen. Därefter kopplade vi på en kort list och fäste denna i skärmens nederkant. Slutligen länkades denna ihop med en lång list som täckte resterande delen av botten.

nzxt_hue2-19.jpg
nzxt_hue2-20.jpg
nzxt_hue2-21.jpg

Därefter var det bara att återupprepa samma monteringsprocedur på andra sidan. Först en lång list utmed kortsidan som länkas ihop med hörnterminalen och sedan en kort samt en lång som sammanlänkas och kopplas på terminalen i slutet.

nzxt_hue2-23.jpg
nzxt_hue2-24.jpg

Med LED-listerna på plats återstår det att koppla på terminalkablarna som ska löpa till kontrollboxen och klistra fast den sistnämnda på baksidan av skärmen – något som är väldigt enkelt då vi nu vet hur mycket spelrum som finns att röra sig med i kabellängdsväg.

nzxt_hue2-25.jpg

När allt är installerat och klart är det sedan bara att bära tillbaka skärmen till datorplatsen, koppla in USB- och strömkabeln till kopplingsboxen och sedan gå vidare till mjukvaruinstallationen.