NZXT Hue 2 Ambient Lighting Kit

nzxt_hue2-1.jpg

Hue 2 är NZXT:s ekosystem för datorrelaterad belysning och består av ett flertal olika produkter, där den gemensamma nämnaren är att de alla styrs via företagets mjukvara CAM. Medan merparten av sortimentet är utformat att monteras inuti ett chassi särskiljer sig Ambient Lighting Kit markant, då detta istället är menat att montera på baksidan av bildskärmen.

Hue 2 Ambient Lighting Kit levereras i två olika varianter – ett för bildskärmar i storlekarna 27 till 32 tum och ett för bildskärmar i ultrabrett utförande i storlekarna 34 till 35 tum. Vi tar här en titt på det förstnämnda paketet då tanken är att montera det på en 27-tumsskärm.

nzxt_hue2-3.jpg
nzxt_hue2-4.jpg
nzxt_hue2-5.jpg

I paketet finner man först och främst åtta LED-lister. Av dessa är fyra 25 cm långa medan de resterande fyra är 30 cm långa. Genom att plocka bort ändstyckena i plast på dessa exponeras terminaler, vilket låter användaren länka ihop flera lister till sammanhängande enheter.

nzxt_hue2-6.jpg

Då LED-listerna är menade att monteras på baksidan av en rektangulär bildskärm behövs ett smidigt sätt att länka ihop dessa i hörnorna. Lyckligtvis skickar NZXT med hörnterminaler som gör det enkelt att utföra 90 graders svängar.

nzxt_hue2-10.jpg
nzxt_hue2-9.jpg

Utöver LED-listerna medföljer det en kontrollbox som driver dessa och används för anslutningen till själva datorn. Denna ackompanjeras av en strömadapter, en USB-kabel samt två terminalkablar för att koppla in LED-listerna till boxen.

nzxt_hue2-11.jpg
nzxt_hue2-13.jpg

Sist men inte minst skickar företaget med rengöringsdukar för att rengöra ytan på skärmen innan LED-listerna klistras fast. Därtill medföljer det fästkuddar för att montera hörnterminalerna samt kopplingsboxen på baksidan av skärmen.