Förpackning och innehåll

Flörten med Hifi-konsumenten börjar redan vid förpackningen. Det är en rejäl och påkostad förpackning för så pass små och relativt prismässigt billiga hörlurar. Skyddsöverdraget är av tjock halvmatt kartong och på framsidan får vi en sidobild av hörlurarna.

Under skyddfodralet har vi en enkel mattsvart låda med texten 1More – Hear more. Lådan är tänkt att efterlikna en bok när man ser den från sidan, en kul effekt men jag tycker det känns lite oklart vad budskapet är här. Kunskap?

1MORE_box_front_with_sleeve.jpg

Nåväl, jag måste ändå ge företaget att detta är elegant, smakfullt och andas exklusivitet. Det sägs att första intrycket är viktigt i hur vi människor uppfattar saker och ting här i livet. Om det är sant så gör denna förpackningen ett väldigt gott intryck på mig.

1MORE_box_opened_with_clam.jpg

Väl öppnad, magneter håller flärpen till lådan på plats, så ser vi ett svart skyddsskal i ett hårt mattsvart plastmaterial. Väldigt avskalat och sparsmakat, vilket i alla fall tilltalar mig. En detalj som jag är särskild förtjust i är insidan av locket.

1MORE_box_inside.jpg

Här har man tryckt vad som kan tänkas vara originalskisser under produktutvecklingen av detta paret. Jag vet ju inte om det verkligen är så men det är i alla fall effektfullt och ger en extra känsla av exklusivitet och Hifi-känsla, även om det inte har någonting alls med själva produkten i sig självt att göra.

1MORE_open_clam.jpg

Väl öppnad så ligger allting snyggt och prydligt. Hörlurarna ligger i ett formgjutet inlägg vilket verkligen kommer se till att skydda produkten väl. Kablarna har egna fickor att samlas ihop i och det ingår även en kardborreuppsamlare för att hålla dem helt avtagbara hörlurskablarna på plats.

1MORE_stickers_manual_bag.jpg

Det ingår även en påse, ett klistermärke och lite generell information som garanti och annat. Ett par hörlurar kräver sällan att man gör någon större djupdykning i dylik dokumentationen så jag ska villigt erkänna att jag inte kollat så noggrant.

Sist men inte minst vill jag ge 1More en elogé för att de har hållit sig till enbart en materialtyp, vilket är papper i detta fallet. Då bortser jag från skyddsskalet som jag anser vara en del av produkten och får anses ha en förväntad livslängd som är längre än bara att transportera produkten till slutkonsument.