Epic Games med namnkunniga ägare såsom Tencent och Tim Sweeney har nått stora framgångar på senare år, kanske mest tack vare battle royale-spelet Fortnite. I kölvattnet av framgångarna satsade bolaget på en egen digital spelbutik, där lägre avgifter än Steam skulle locka utvecklare.

För spelarna lockar bolaget istället med gratis spel, Fortnite och diverse köpta exklusiviteter. Sistnämnda har fått stor uppbackning av Ubisoft, som inlett ett brett samarbete med Epic Games. Nu avslöjar bolaget att nyligen avtäckta Ghost Recon Breakpoint blir exklusivt för Epic Games Store och Uplay.

ghost recon.jpg

Tidigare har spel som The Division 2 och Anno 1800 fått samma behandling, där dessa dessutom plockades ned ifrån Steam. Ghost Recon Breakpoint kommer å sin sida inte dyka upp hos speldistributören alls. Nämnvärt är att även om det köps i Epics butik så startas det via Uplay, som hanterar onlinefunktioner.

Ghost Recon Breakpoint är en uppföljare till Wildlands ifrån 2017. Fokus ligger på taktiskt samarbete i ett litet band med elitsolder, både i kampanjen och i matcher mot andra spelare. Istället för knarkkarteller i Bolivia slåss nu spelaren mot avhoppade soldater som tagit över en avancerad vapenanläggning.

Ghost Recon Breakpoint släpps den 4 oktober 2019 till Xbox One, Playstation 4 och PC/Windows.

Källa: Pcgamesn

Läs mer om spelflykten ifrån Steam: