Genomgång om vad som skiljer en hårddisk för NAS-enheter från mängden

Lagring kommer i många former, men för den som vill spara mycket data är hårddisken fortsatt det mest prisvärda alternativet. Idag tittar vi på vad som skiljer NAS-hårddiskar från andra.

1. Inledning

Tidsmängden som läggs inför inköpet av en lagringsenhet är nog sällan i paritet med inköpet av senaste grafikkortet eller en ny processorserie. Inte ens samma pirr i magen uppstår vid inköp jämfört med en ny processor, men ångesten och klumpen i magen som uppstår när en hårddisk kastar in handduken är det nog fler än jag som varit med om.

Seagate_Advertorial_04.jpg

En vanlig jargong är "hårddisk som hårddisk" vilket inte är förvånande då de tekniska skillnaderna mellan hårddiskar inte är helt uppenbara. SweClockers drar igenom vad det faktiskt är som gömmer sig under huven på en lagringsenhet specifikt ämnad för nätverksbaserad lagring.

I samarbete med Seagate

seagate_1c_blk_horizontal.png

Denna artikel produceras i samarbete med Seagate. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad och betalväggar.

SweClockers löfte är att alltid vara öppna om våra samarbeten. Förutom att hålla hög kvalitet och skrivas av en oberoende skribent skräddarsys alltid allt innehåll för att vara relevant för SweClockers när det publiceras. I fall där det inte är möjligt tackar vi nej till samarbete.

Ironwolf och Ironwolf Pro är Seagates NAS-diskar och erbjuder upp till 5 års garanti, 2 års dataräddning och är utrustade med diagnostiklösningen Seagate Health Management med stöd hos branchens alla stora NAS-tillverkare. Läs mer om detta på Seagates officiella webbplats!