Installation

TOSHIBA_X300_bimetric.jpg
TOSHIBA_X300_mounting_holes.jpg

Inte helt överraskande följer Toshibas X300 SATA-standard, den senaste som stödjer upp till 6 Gb/s eller 6000 Mb/s. Vi kan rätt snabbt konstatera att denna hårddisken inte kommer att vara i närheten av de överföringshastigheterna.

Hålsättningen för infästning verkar också följa de rådande standarder som finns just nu. Vissa moderna diskar verkar avvika i dag men så är alltså inte fallet med denna disken.

TOSHIBA_X300_cradle_open.jpg

Jag har ett Enthoo Pro-chassi från tillverkaren Phankteks. Den har hårddiskburar med snabbinfästning som inte kräver att jag skruvar fast hårddisken i buren. Eftersom disken följer rådande standard har jag inga problem att installera hårddisken i släden.

Dock med ett litet undantag. Slädarna har två små plastpluppar som är tänkta att passa in i de skruvhål som finns på undersidan av hårddisken, alltså inte de som sitter på långsidan av disken. Här passade bara en av dessa två plastpluppar så jag fick ta till mattkniven och helt enkelt skära bort plastpluppen. Det kan vara värt att ha i åtanke.

TOSHIBA_X300_cradle.jpg

Väl installerad i släden verkar allting sitta som det ska, ingenting sticker ut eller passar illa. Det kan verka självklart men i dagsläget finns det modeller som nödvändigtvis inte passar helt out-of-the-box.

TOSHIBA_X300_cradle_installed_front.jpg
TOSHIBA_X300_cradle_installed_back.jpg

Detsamma gäller för installationen i hårddiskburen, inget som inte passar in där det ska eller sticker ut. Glädjande och kanske helt väntat. Nu kan jag ta mig vidare och komma till det som enligt mig är det intressanta med denna disken, nämligen prestandan.