Tre snackisar från CES 2019 – AMD Radeon, AMD Ryzen och Geforce med Freesync

CES må ligga i backspegeln, men är trots det alltid aktuell. Vi blickar tillbaka mot årets mässa och plockar ut tre godbitar som fick kommentarsfälten att explodera.

Även om årets CES som helhet fick ett ljummet mottagande bland många av SweClockers medlemmar bjöd mässan på flera stora snackisar. Inte minst tack vare några tunga presentationer, vilka hjälper att sätta trenden för hela 2019.

Vi passar på att finkamma både SweClockers och Youtube efter artiklar som verkligen väckte diskussionsvilja. Här är tre ämnen med rejäl fart bland kommentarerna.

► Läs allt från #ces-2019

AMD Radeon VII presenteras – och dissas av Jensen Huang

Nya grafikkort får det alltid att klia i fingrarna på diskussionsvilliga medlemmar. Så även denna gång, när AMD drog skynket från Radeon VII – världens första grafikkort tillverkat på 7 nanometer.

Nykomlingen imponerade dock inte på Nvidias VD Jensen Huang, som klagade på allt från dålig prestanda till bristande funktionalitet. Resultatet blev heta diskussioner i forumet, med representater från både lag Huang och lag Su.

AMD pratar kommande Ryzen 3000-serien

Med processorfamiljen Ryzen tog AMD ett stort kliv närmare, och i vissa fall förbi, Intel i prestanda. Många kärnor och pressade prislappar visade sig snabbt vara ett recept för framgång, något som cementerades i och med Ryzen 2000-serien under 2018.

Under CES 2019 pratades det om nästa inlaga, Ryzen 3000-serien. Det diskuterades bland annat ännu fler kärnor, lägre effektuttag och tillverkning på 7 nanometer. Föga förvånande skapade det hela rejält med snack i forumet.

VESA Adaptive Sync till Nvidia Geforce

Från vänster kom en oväntad nyhet, att Geforce får stöd för VESA Adaptive Sync och därmed adaptiv bildsynkronisering med många modeller under paraplyet Freesync. Det innebär rejält med breddade valmöjligheter för gamers på jakt efter ny skärm.

Föga förvånande innebar det gröna lagets avslöjande gott om snack i SweClockers forum. Just G-sync med tillhörande inlåsning är ett ett ständigt hett ämne, med både försvarare och kritiker.

Vad tyckte du var hetast under CES 2019? Dela med dig i kommentarerna!