Luftflöde och resultat

Monterad insida.jpg

Efter att ha använt chassit i ett par veckor nu i det vardagliga surfandet, spelandet och filmtittandet fortsätter chassit att leverera vad det utlovar – tysthet. Ljuddämpningen fungerar mycket väl och det enda ljud som jag lyckas höra igenom är pumpen från vattenkylaren.

Fläktkontrollen som följer är inbyggd med sina spartanska inställningar och har inte kommit till stor användning. Detta beror dock till stor del på att jag använder en sluten vattenkylare. Det innebär att min mjukvara styr fläktarna i förhållande till vattentemperaturen i systemet.

Det enda fläktkontrollen gör för min del är att styra 140 mm-fläkten där bak och jag har inte hittat något scenario ännu där jag behöver pumpa ut så mycket varm luft ur chassit. Därför har jag inte behövt ställa om kontrollen till något annat än "låg". Dock ska det nämnas att fläkten där bak hörs om den ställs om till läget "hög".

Top anslutning.jpg

Luftflödet i chassit fungerar mycket väl. Mitt Geforce RTX 2080 Ti har fått sträcka på benen i titlar som Apex Legends, Anthem och Black Ops 4 och ändå klarat av att hålla en godkänt temperatur utan att varva upp fläktarna så att det hörs nämnvärt utanför chassit. Detta trots att jag endast sitter 50 cm från chassit som står på mitt skrivbord.

Fläktar front.jpg

Om jag öppnar fronten under last så förändras ljudbilden kraftigt och båda grafikkortets fläktar och de två 140 mm-fläktarna i fronten hörs då tydligt. Men jag kunde inte hitta några scenarion där jag såg en poäng med att ha den lucka öppen, vilket innebär att chassit är väl dämpat i sin tänkta form.