Antec P101 Silent

Front.jpg

Typ

Miditower

Formfaktor

E-ATX, ATX, Micro ATX, Mini ITX

Dimensioner (B×H×D)

232 × 527 × 506 mm

Volym

61,8 liter

Vikt

11,82 kg

Material

Stål, plast

5,25-tumsplatser

1

3,5-tumsplatser

8 st som även går att använda för 2,5 tum

2,5-tumsplatser

2 st

Fläktplatser

4 st. 120 mm eller 3 st. 140 mm (endast från insidan)

Inkluderade fläktar

3 st. 120 mm samt 1 st. 140 mm

Platser för expansionskort

8 st.

Anslutningar

3 st. USB 3.0 2 st. USB 2.0, ljud

Nätaggregat

Ej inkluderat

Paneler

Ljuddämpande

Övrigt

Fläktkontroll (hög/stop/låg)

Pris

Chassit kommer enkelt förpackat i en brun kartong med svart tryck som presenterar vad den innehåller. Det enkla utseendet till trots kommer chassit väl förpackat, inplastat och omgivet av frigolit som en dubbelmacka.

Vaggor2.jpg
Top anslutning.jpg

Chassit levereras med åtta stycken hårddiskvaggor, i vilka både enheter i 3,5-tum och 2,5-tum passar. Övriga tillbehör är olika typer av skruvar, moderkortsdistanser, några svarta buntband och en instruktionsbok.

Front öppen.jpg
Öppen front.jpg

Till chassit ingår det totalt fyra stycken fläktar varav tre stycken 120 mm-fläktar sitter monterade på utsidan av fronten. Bakom sidopanelen sitter ytterligare en 140 mm fläkt vid expansionsplatserna. De här fläktarna är direkt inkopplad i en enkel fläktkontroller som har tre lägen: hög fart, låg fart samt helt avstängt.

Baksida insida.jpg

På baksidan är det förberett för kabeldragning. Där finns gott om fästpunkter för buntband eller vad som kan tänkas passa. Det som är medskickat från början är vanlig enkel plastad ståltråd samt några buntband. Det må inte skapa det mest estetiskt tilltalande utseendet men jag tycker ändå att det bygger på känslan av att det här är ett chassi som är tänkt att vara praktiskt, inte snyggt. Jag bävar dock för att få till en enkel kabeldragning.

Ljuddämpning.JPG

Samtliga paneler i chassit är bestyckade med ljuddämpande material med en yta av mjuk textil som känns väl tilltagen och av hög kvalitet. Senare i artikeln kommer den här dämpningen att sättas på prov.