Tobii ögonstyrning

Versionen jag testar kommer med ögonstyrningsteknik från Tobii. Jag har läst om det men aldrig testat det själv, så det var spännande att få möjligheten i och med testet av den här datorn.

20190410_224146-2.jpg

Ögonstyrningen sitter direkt under skärmen. På bilden ovan kan det ses som två röda lampor. Dessa syns endast när jag tar kort, inte i verkligheten.

tobii.PNG
tobii2.PNG
tobii4.PNG
tobii3.PNG

På datorn finns något som heter "Tobii Experience". Där får jag kalibrera systemet och sedan göra lite inställningar. Jag kan också se spel som har stöd samt köpa spel.

Ett intressant val är att datorn är inställd att dimma skärmen när jag inte är vid datorn. Det var inställt som standard vilket gjorde att jag undrade om det var något fel med datorn då skärmen hela tiden dimmades ner när jag gick iväg. Direkt när jag kommer tillbaka lyser den upp igen.

Detta kan ställas in i Tobii Experience. Det går också att välja om datorn ska vakna från sovande läge när jag tittar på Alienware-huvudet under skärmen. En rolig funktion är att jag i applikationsväxlarläget i Windows 10 kan välja vilket program jag vill byta till genom att titta på det.

Jag testade att låta datorn vakna upp från sovande läge genom att stirra på Alienware-huvudet under skärmen och det fungerade faktiskt riktigt bra förutom att jag ser ut som en ilsken galning när jag stirrar. Mina barn undrade om datorn gjort något mot mig.

Tobiis ögonspårning stöds i en hel del spel och med datorn inkluderas en kod för The Division 2, som är ett av dessa.