Skärmar av det större slaget har blivit allt vanligare på senare år och då speciellt så kallade ultrabreda. Dessa har blivit särskilt populära bland användare som spelar, vilket är varför de utrustas med funktioner som adaptiv bildsynkronisering kombinerat med hög uppdateringsfrekvens.

En populär modell inom kategorin är Asus ROG Swift PG348Q och nu släpper företaget en uppföljare, som inte helt oväntat får namnet ROG Swift PG349Q. Återigen handlar det om en 34-tumsmodell bestyckad med en IPS-panel med upplösningen 3 440 × 1 440 pixlar och bildförhållandet 21:9.

Precis som tidigare finns stöd för adaptiv bildsynkronisering via Nvidia G-Sync, men vilket frekvensspann det rör sig om nämns inte. Nytt för ROG Swift PG349Q är den högre uppdateringsfrekvensen, som uppgår till 120 Hz jämfört med 100 Hz för föregångaren ROG Swift PG348Q. I anslutningsväg är skärmen bestyckad med en Displayport samt en HDMI.

Asus ROG Swift PG348 har ännu inget lanseringsdatum, men troligt är att den lanseras någon gång under april månad. Även uppgifter gällande pris är i dagsläget okända.

Läs mer om Asus spelskärmar: