Spelserien Anno är känd för att ge spelare möjligheten att bygga hela samhällen, där resurser införskaffas och förädlas för att möta befolkningens behov. Genom åren har serien gått igenom en rad olika eror, däribland renässansen i Anno 1404 och även framtiden i Anno 2205. I år är det istället dags för Anno 1800 och den industriella revolutionen.

Lanseringen får sig dock en förändring i samband med att utgivaren Ubisoft ingår avtal med Epic Games Store. Detta innebär att spelet efter lansering inte kommer att gå att köpa på Steam. Den som köper innan dess kommer dock fortsatt kunna starta spelet via Steam och även få uppdateringar via plattformen.

Det kommer inte heller påverka onlinefunktioner eller liknande, då både Steam och Epic Games Store måste köra spelet via Uplay. Tidigare har bland annat The Division 2 och Metro Exodus plockats bort från Steam. Det skedde dock utan någon vidare förvarning, vilket inte föll i god jord hos alla spelare.

Anno 1800 kommer ha en öppen beta som löper mellan 12 april och 14 april. Därefter lanseras spelet skarpt till PC/Windows den 16 april, varefter det enbart går att köpa från Uplay eller Epic Games Store.

Läs mer om spel som flyttar från Steam