Microsoft, Bethesda och Gamersgate

Microsoft Store

microsoft.png

Funktion

Kopieringsskydd

Ja, krav på spelklient

Offline-läge

Ja

Molnsparning

Ja

Erbjuder återköp

Nej

Microsofts butik introducerades i samband med Windows 8 och var tänkt att samla applikationer av samtliga enheter som kör Windows. Idag går det att hitta spel och applikationer för såväl Xbox One som PC och då den kommer förinstallerad med Windows rör det sig om många gratisspel.

Många av Microsofts egna spel i butiken ingår också vid köp av prenumerationstjänsten Game Pass. Microsoft har också vad de kallar för Play Anywhere, vilket innebär köp av vissa spel ger tillgång till dem på både Xbox One och PC/Windows.

Precis som Ubisoft nämner Microsoft uttryckligen i sina försäljningsvillkor att det inte är möjligt att returnera digitala spel och appar, då köp av dessa anses vara slutgiltiga. Det finns dock många fall där kunder kontaktat företaget och fått pengar tillbaka för sitt köp, men det finns alltså inga uttalade villkor för att detta ska godkännas.

Bethesda.net/Bethesda Launcher

bethesda.png

Funktion

Kopieringsskydd

Ja, krav på spelklient

Offline-läge

Nej

Molnsparning

Nej

Erbjuder återköp

Nej

Bethesdas egen tjänst är ytterligare en som endast fokuserar på spel utgivna samt utvecklade av företaget. Bland de egenutvecklade speltitlarna återfinns varumärken som Fallout och The Elder Scrolls och utöver dem finns även välkända namn som Doom och Wolfenstein representerade.

Spelklienten är relativt avskalad och erbjuder förutom ett forum ingen extra funktionalitet.

Gamersgate

gamersgate.PNG

Funktion

Kopieringsskydd

Beror på spelklient

Offline-läge

Beror på spelklient

Molnsparning

Beror på spelklient

Erbjuder återköp

Ja, endast icke-aktiverade nycklar

Förutom spelbutikerna själva säljs även spelnycklar via diverse webbaserade butiker, varav svenska Gamersgate är en av dem. De säljer spelnycklar separat som skickas till köparen och denne får aktivera dessa i tillhörande speltjänst.

När det kommer till funktioner och annat som särskiljer butiken erbjuder inte Gamersgate något nämnvärt. Webbplatsen har också en föråldrad design som gör den tämligen svårnavigerad jämfört med andra butiker.

Gamersgate, likt många andra butiker som säljer nycklar, erbjuder återköp men endast om spelet inte har aktiverats.