Tillverkaren Phanteks är en av de största aktörerna inom datorchassin, men har en betydligt större produktportfölj än så. Företaget är även stora på kylning, och erbjuder allt ifrån processorkylare till vattenkylningssystem och fläktar samt fläktkontroller.

Nu avtäcker företaget sin senaste produkt Universal Fan Controller och det handlar om en universell kontroller för styrning av fläktar. Namnet kommer från det faktum att kontrollern kan styra fläktar med både spänningsreglerad signal (3-pin) samt PWM-signal (4-pin). Den har stöd för upp till åtta stycken fläktar och det är möjligt att lägga till flera via en adapter som köps separat.

Användaren kan välja mellan tre lägen via den medföljande modulen – Silent, Balanced eller Performance. Det förstnämnda innebär att fläktarna körs i 40 procents hastighet, medan övriga två innebär 70 respektive 100 procent. Den har även stöd för automatisk reglering av hastigheten via moderkortet.

Själva kontrollern är bestyckad med en magnet på baksidan, vilket gör att den kan fästas på exempelvis chassit. För modulen som används för att styra fläktarna manuellt medföljer kardborrband som kan fästas på valfri yta.

Phanteks Universal Fan Controller lanseras i april och har en rekommenderad prislapp på 19,90 euro, motsvarande 200 kronor.

Läs mer om Phanteks: