Tidigare under månaden skickade Apple ut en inbjudan till ett evenemang som skulle hållas den 25 mars. Mottot för detta var "It's show time" och allt tydde på att Apple skulle presentera en ny strömningstjänst för TV och film, för vilken företaget hade knutit till sig kända regissörer och skådespelare.

Som väntat avtäcks den nya streamingtjänsten under evenemanget och den får namnet Apple TV+. Precis som andra på marknaden handlar det om en reklamfri prenumerationsbaserad tjänst, som ger tillgång till exklusivt innehåll som finansierats av Apple.

Bland de som producerar innehåll för Apple TV+ finns både kända regissörer och skådespelare, som Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Steve Carrell, J.J Abrams och M. Night Shyamalan. Tjänsten erbjuder enligt Apple ett brett utbud av program, med allt från komedi och dokumentärer till science fiction och intervjuprogram.

Något som skiljer Apples tjänst från konkurrenterna är att det inte rör sig om en separat applikation, utan den integreras i Apple TV-applikationen som gjorts om från grunden. Förutom Apples egen tjänst samlar de där även innehåll från andra aktörer, som HBO, Amazon och Hulu. Dessa kräver dock en separat prenumeration.

Annat som skiljer den från övriga möjligheten är möjligheten att ladda ned TV-serier och filmer för att titta på dem utan internetuppkoppling i vad Apple benämner som "högsta möjliga bild- och ljudkvalitet". Vad det innebär nämns dock inte. Offline-läge är en funktion som även Netflix har, men detta lades till först långt efter lanseringen.

Det har länge talats om att Apple vill utmana de stora aktörerna som Netflix och Hulu, något de gör med sin nya strömningstjänst. Företaget förväntas spendera uppemot motsvarande 20 miljarder kronor på originalproduktioner från kända namn inom film och TV-branschen under 2019.

Apple TV+ lanseras i över 100 länder under hösten 2019 till ett ännu okänt pris. Huruvida Sverige är ett av lanseringsländerna är även det okänt i dagsläget.

Vad tror du, kan Apple utmana stora aktörer som Netflix och HBO? Diskutera i kommentarstråden!