SweClockers intervjuar Inets VD om fri frakt

Inet börjar med fri frakt för alla, en förmån SweClockers gemenskap åtnjutit i över ett decennium. Vad får medlemmarna för nya förmåner och hur ser datorbutikens planer ut framöver?

Datorbutiken Inet är ingen nykomling i SweClockers gemenskap. För snart tio år sedan som Inet öppnade sin egen forumdel på SweClockers, men redan innan dess började återförsäljaren erbjuda gratis frakt för medlemmarna. Nu har Inet gått ut med att förmånen börjar gälla alla beställande kunder.

file-38.jpeg

I en intervju med Inets VD Erik Wickman frågar vi om den fria frakten. Varför nu och vad innebär den ekonomiskt för Inet, hur påverkas SweClockers medlemmar som länge åtnjutit förmånen och har de något kul på gång längre fram?

Varför börjar ni med fri frakt just nu och vad innebär det ekonomiskt?

– Vårt mål är att ge den bästa kundupplevelsen i branschen och många tycker att just fraktkostnad är något som irriterar och kan ta udden av helhetsupplevelsen. Rent ekonomiskt så är det klart att det kommer kosta, men vi hoppas att kunderna kommer uppskatta att slippa frakt och dessutom få en gratis "expressleverans" som andra aktörer tar betalt för.

Att handla från Inet ska ge det där lilla extra, kompetent kundservice som enkelt går att nå 7 dagar i veckan, snabba leveranser, bra funktionalitet på hemsidan, produkttester, guider o.s.v. saker som gör att man gillar oss och fortsätter vända sig till oss vid inköp av teknikprodukter. Vi ser alla relationer på lång sikt och hoppas våra kunder också gör det.

Skulle det visa sig att det missbrukas eller helt enkelt kostar för mycket, vilket jag inte hoppas eller tror, så kan vi behöva revidera vårt beslut. Vi behöver vara en lönsam verksamhet för att säkerställa att Inet fortsätter finnas kvar i framtiden och att ett köp hos oss är tryggt även efter leverans. Det är extremt små marginaler och väldigt tuff konkurrens på dator- och teknikprodukter, så strategi och affärsmodell utvärderas och utvecklas hela tiden.

Fri frakt har under många år varit en förmån för SweClockers gemenskap och nu får alla det. Vad får de istället?

– SweClockers medlemmarna ser vi som våra bästa vänner och alla som aktiverat sitt medlemskap hos oss kan kostnadsfritt välja mellan samtliga fraktsätt inklusive hemleverans med Budbee, Best, Postnord och Airmee (inom kort). Utöver det så vi kampanjer med exklusiva medlemspriser som varit väldigt uppskattade och något vi kommer göra mer av under 2019, tanken är även att bjuda in till träffar eller varför inte en afterwork?

Framtida tjänster och mervärden! Har Inet något annat kul på gång du kan dela med dig av?

– Vi tittar hela tiden på vad vi kan utveckla. Vi lanserade hyfsat nyligen vår "Datorbyggare" som säkerställer att komponenterna du plockar ihop passar med varandra, filterfunktionen har även den fått sig en förbättrad sökfunktionalitet något som efterfrågats, bara för att nämna något. Vi tror mycket på smidiga fraktsätt och hemleverans men jag skulle gärna ställa frågan tillbaka till alla SweClockare – vad vill ni att vi ska utveckla / göra bättre?

Tack för pratstunden!