RGB-belysning och bling

Testprodukten i dagens artikel har stöd för adresserbar RGB-belsysning, dock utan att tillverkaren själv skickar med någon mjukvara. Istället är tanken att en köpare använder sig av styrförmågan som ges av moderkortstillverkarna i just moderkort.

Captain_240_Pro_26.jpg

Höger i bild syns de två adaptrarna för anslutning till RGB-anslutningar på moderkort.

Stöd för samtliga stora moderkortstillverkares lösningar finns och två adaptrar skeppas med produkten.

Även en hubb med sex stycken anslutningar för den kontakt som Gamer Storm använder följer med. Denna enhet är dessutom utrustad med magneter i vardera ände och går att fästa i chassit smidigt.

Captain_240_Pro_29.jpg

Belysningen går att stänga av men startar på nytt varje gång maskinen startas om.

För den som saknar stöd på moderkortet eller extern styradapter går dock ej lottlös då det även skickas med en simpel adapter som drivs med en SATA-anslutning. Här ges dock bara ett gäng simpla varianter och samtliga anslutna enheter visar samma ljusshow.

Captain_240_Pro_25.jpg

Då pumpen inte är utrustad med styrning för fläktarna kan användare istället nyttja den medföljande adaptern med fyra stycken anslutningar för fläktar med tre- eller fyrstiftsanslutning (PWM).

Ögongodis

Nu kan läsaren undra hur det väl ser ut när sakerna snurrar. Det bjuds på en härlig ljusshow för den som gillar det.

Captain_240_Pro_34.jpg
Captain_240_Pro_45.jpg
Captain_240_Pro_50.jpg

Grundinställningarna för kontrollen som följer med ger den stereotypiska regnbågsshowen, vilken kan ses i bilderna nedan extra tydligt.

Captain_240_Pro_60.jpg
Captain_240_Pro_63.jpg