Inledning

Chassin är en ofta nedprioriterad fråga i många byggen av datorer, ett nödvändigt ont för många som gömmer sina datorer under ett skrivbord eller till och med i en låda. Det är något som jag tycker är synd då det idag finns så otrolig många snyggt utformade chassin på marknaden. Många chassin kan även spela en betydande roll för hur upplevelsen vid datorn blir gällande allt från prestanda till ljud och estetik.

Vid varje bygge jag gjort genom åren har jag tänkt till kring vilket chassi jag har valt. Ofta har budgeten fått styra prioriteringen av funktioner eller estetik. Vid något bygge har luftflödet varit i fokus och i ett annat möjligheten till tystnad. Nu senaste försökte jag fokusera på estetik som tilltalade mig, eller rättare sagt, estetik som jag tänkte kunde tilltala min sambo.

Nu gavs jag möjligheten att få testa Phanteks senaste Eclipse P600S, ett chassi som jag fick upp ögonen för efter rapporteringen från CES 2019. Därför hoppade jag gladeligen på det här uppdraget när möjligheten gavs.

Missa inte Jonas test av Phanteks Eclipse P600S

I chassit stoppar jag in ett Mini ITX-system med både M.2-enheter, en 2,5-tums SSD-enhet samt en vanlig 3,5-tumshårddisk. Detta ackompanjeras av ett grafikkort som tar upp 2,5 expansionsplatser. Då jag fått med mig allt som behövs för att montera grafikkortet vertikalt kommer jag givetvis att göra så.

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter